Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Mobilitat i territori, Sóller

Valoració de la situació actual de la subvenció del túnel

Publicat per dia 1 setembre 2011 – 10:342 Comentaris | 1.033 views

Valoració de la situació actual de la subvenció del túnel

Share to Google Plus

 S’acumulen ja onze mesos d’impagament de la subvenció del Govern Balear per a fer efectiva la gratuïtat del túnel de Sóller per als residents de Sóller i Fornalutx. Passada ja una setmana d’ençà del ressò mediàtic que ha obtingut aquesta problemàtica, arran de la pancarta penjada a la boca del túnel per part de la nostra entitat, des del Col·lectiu Albaïna feim les següents consideracions:

 Valoram positivament el fet de que la Conselleria d’Agricultura hagi fet una declaració d’intencions respecte als pagaments endarrerits, tot i que el Col·lectiu Albaïna no trobam suficient que aquest només estigui habilitat, i a l’espera de liquiditat, fins al maig del 2011. Reivindicam de nou la necessitat de que es garanteixi el dret a que els ciutadans de Sóller i de Fornalutx puguin disposar del túnel de forma gratuïta i permanent.

 En el dia a dia a la vall es pot palpar com creix el malestar entre els afectats per aquests impagaments, que recordam que són al voltant de 6500, així com per el perill en la continuïtat de la subvenció en el cas de que el Govern Balear la suprimeixi per no considerar-la “prioritària”. Recordam que aquesta en cap moment ha estat garantida a partir del pagament corresponent al maig del present any per part de la Conselleria d’Agricultura, la qual relega la decisió al Govern Balear.

Des del col·lectiu Albaïna avisam que no es tolerarà cap alteració del dret dels residents de la vall a rebre la subvenció i anunciam mobilitzacions i protestes en el cas de que s’elimini aquesta ajuda o s’acumulin més pagaments endarrerits.

Col·lectiu Albaïna

31 d’agost de 2011, Sóller

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.