Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Algaida, Illes Balears i Pitiüses

[Actualització] La I Trobada Llibertària analitza els reptes actuals del moviment llibertari de Mallorca

Publicat per dia 19 març 2012 – 10:391 Comentari | 407 views

[Actualització] La I Trobada Llibertària analitza els reptes actuals del moviment llibertari de Mallorca

Share to Google Plus

[Actualització 20 de març] Adjuntam les actes de la trobada. Les podeu baixar i llegir aquí

 

Una centena de persones es trobaren aquest dissabte al puig de Randa en la I Trobada de Grups i Individualitats Llibertàries de Mallorca, promoguda pel grup d’estudis llibertaris Els Oblidats. Entre ponències, debats i dinar hi hagué temps per analitzar l’estat actual del moviment llibertari i per discutir moltes propostes, com per exemple la creació d’una coordinadora llibertària a Mallorca. Sense dubte es tracta d’una trobada històrica pel que fa els moviments llibertaris de la nostra illa.

L’acte començà amb una roda de presentacions dels col·lectius convidats, que van aprofitar per explicar breument els seus projectes. A continuació arribà el torn de la primera tongada de ponències. El debat principal girà al voltant de la proposta de crear una coordinadora llibertària a Mallorca.

Després de la pausa per dinar es van presentar la resta de ponències. Es tractaren temes diversos com la possibilitat d’una economia llibertària, la política comunicativa dels moviments i els mitjans de comunicació alternatius (com el cas del Cultura Obrera), la proposta de reducció de la jornada laboral, la importància de la formació i, finalment, el tema de l’actitud dintre del moviment revolucionari.

A banda del debat que totes aquests ponències obriren, és important remarcar que de la trobada en sortiren compromisos concrets de tirar endavant nous projectes. Esperem que vegin la llum ben aviat!

 


 

1 Comentari »

  • Figaro escrigué:

    La trobada va estar molt bé, malgrat a alguns els varen faltar una mica els formes.

    Enhorabona per la decisió de muntar una coordinadora anarquista i llibertària. Per favor, res de antiautoritària o coses d’aquestes. No ens hem d’amagar. Les coses pel seu nom. Crec que l’objectiu de la coordinadora no hauria de ser aglutinar (ja hi ha altres maneres d’ajuntar gent, per exemple el Bloc Unitari Anticapitalista), sinó que sigui donar veu i acció a les idees anarquistes. És igual si no tothom hi té cabuda, això no significa que no estiguem al tanto o que no li facem difusió amb els nostres mitjans.

    Sort!

1 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.