Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Sóller

[Actualització] Sóller s’apunta al #novullpagar el peatge del túnel

Publicat per dia 30 abril 2012 – 9:412 Comentaris | 281 views
Share to Google Plus

Sembla que molta gent ha seguit l’exemple del Col·lectiu Albaïna i ha tornat a dir “no pagaré” a l’entrada del túnel. La concessionària ha actuat de la mateixa manera, retenint els cotxes de forma il·legal. El Col·lectiu Albaïna informa que, a més, el peatge del túnel de Sóller incompleix la llei deixant els cotxes aturats dins el túnel. També, alguns cotxes han creuat el túnel sense pagar el peatge.

Vegeu la informació publicada pel Col·lectiu a les xarxes socials:

Ja començam a guanyar la batalla!

El dematí tot i haver anat amb clara intenció de no pagar el peatge del Túnel de Sóller no s’havia aconseguit aixecar la barrera. Tot i així, els que no volem pagar som més persistents i aquest vespre JA S’HA ACONSEGUIT CREUAR EL TÚNEL SENSE PAGAR! Prop d’una desena de cotxes han aconseguit passar, després que la Guàrdia Civil els instés a aixecar la barrera.

Són múltiples les infraccions duites a terme pels operaris de la concessionària: retenció il·legal, deixar cotxes aturats a dins de la galeria del túnel, alguns operaris han fotografiat els insubmissos amb la càmera dels seus mòbils. Aquestes infraccions seran denunciades a la Guàrdia Civil. Així mateix, la concessionària HA INTENTAT OCULTAR els insubmisos indicant a les pantalles que les llargues cues estaven causades per un accident.

Mallorquins, ja hem aconseguit fer la primera passa! Ara és necessari que això no quedi aquí; hem de ser moltes persones que diguem #novullpagar al peatge. Per part de la concessionària i de la patrulla de Guàrdia Civil que ha acudit al col·lapse d’avui vespre se’ns està intentant criminalitzar. Necessitam la solidaritat de tots i totes perquè ningú no hagi de pagar cap multa i per aconseguir un túnel lliure de peatges!

Tot i no ésser-ne els culpables, ja que és obligació de la concessionària obrir la barrera quan hi ha embús (i mai no ho fan per no perdre uns euros), demanam disculpes per si algú s’ha vist perjudicat arran de l’acció.

Des del facebook i el twitter d’Albaïna es pot seguir en directe: @ColectiuAlbaina

 

El Col·lectiu Albaïna ha fet un #novullpagar al peatge del túnel de Sóller. Aquesta acció col·lectiva, que s’està reproduint en molts de peatges, consisteix a negar-se a pagar i demanar que s’aixequi la barrera en considerar que el peatge és una injustícia. Recordem que a Sóller i a Bunyola ja hi ha hagut manifestacions contra el peatge i reclamant els diners que el Govern Balear deu. En l’acció, els vehicles han estat retinguts 40 minuts reclamant la presència d’algun responsable de la Conselleria. La Guàrdia Civil ha identificat tots els conductors que es negaven a pagar. Finalment aquests han tornat cap a Sóller amb la intenció d’interposar una denúncia contra la concessionària del peatge per retenció il·legal.

Des del facebook i el twitter d’Albaïna es pot seguir en directe: @ColectiuAlbaina

El Col·lectiu ha fet arribar el comunicat unes hores després:

Avui, dilluns 30 d’abril de 2012, membres del Col·lectiu Albaïna de Sóller han realitzat una acció reivindicativa al peatge del Túnel de Sóller. Els activistes s’han negat a pagar el preu de la concessionària, sumant-se així a la campanya popular contra els peatges #novullpagar. Com a resposta a l’acció, els operaris de la concessionària del Túnel de Sóller han retingut de manera il·legal el cotxe durant més de 40 minuts, tot negant-se a obrir la barrera i impedint que pogués fer marxa enrere mitjançant la col·locació de cons.

D’aquesta manera, s’ha procedit a telefonar fins a dues vegades a l’112, per tal de que la Guàrdia Civil acudís al peatge i permetés continuar als ocupants del vehicle. Un cop arribada una patrulla de la Guàrdia Civil, s’ha ordenat als membres del Col·lectiu Albaïna a passar a l’altra banda del peatge. Finalment, el Col·lectiu Albaïna ha interposat una denúncia contra la concessionària per retenció il·legal.

Són molts els motius pels quals els mallorquins no volem pagar el peatge:

·És un dels peatges més cars de l’estat espanyol, relació preu-km.

·S’allargà la concessió fins al juny de 2022, tot i estar a hores d’ara més que     sufragada la inversió realitzada per a finalitzar les obres.

·Suposa un greuge comparatiu respecte a la resta de ciutadans, ja que és la única     via de les Illes Balears amb un peatge.

I els ciutadans de Sóller, Fornalutx i Escorca encara tenim un bon motiu de pes: d’ençà del setembre de 2010 el Govern Balear no ha abonat ni una sola mensualitat de la subvenció del túnel, tot i les nombroses protestes i accions populars. Una bonificació que garanteix la gratuïtat del Túnel de Sóller per als residents de la vall.

Per tot això, assenyalam al Govern Balear, i més concretament al conseller Biel Company, de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, com a responsables de la situació actual. Una situació injusta que molts d’illencs no estam disposats a seguir aguantant, sumant-se d’aquesta manera Mallorca a la protesta antipeatges al Túnel de Sóller.

Des del Col·lectiu Albaïna animam als mallorquins i mallorquines a sumar-se a la campanya contra els peatges i a dir #novullpagar al peatge del Túnel de Sóller.

A més a més, es convoca una reunió per a bastir una plataforma contra el peatge a Mallorca, que es realitzarà el proper dimarts 8 de maig al Casal La Victòria de Sóller (C/Victòria, 44) i a la qual hi estan convidades tant associacions i col·lectius com persones a títol individual.

Si només ho fa una persona no passarà res, però si ho feim totes, serem invencibles!

Col·lectiu Albaïna

30 d’abril de 2012

Sóller

 

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.