Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia

Seguiment massiu del primer dia de vaga als serveis informatius i esports d’IB3

Publicat per dia 7 desembre 2012 – 16:03Cap comentari | 242 views
Share to Google Plus

Avui les treballadores dels serveis informatius i esports d’IB3 han secundat àmpliament el primer dia de vaga per rebutjar l’ERO que acomiadarà a 34 persones, el 20% de la plantilla. Des de les 6 del matí ja s’ha començat a conèixer la incidència de la vaga a les xarxes socials: seguint l’etiqueta #NoalEROaIB3, on les treballadores en serveis mínim acudien a treballar alhora que es solidaritzaven amb la jornada de vaga. Des de ben prest, han estat moltes les mostres de suport a aquest sector laboral de l’àmbit públic que fa un any ja va patir un gran cop amb el tancament de Radio i Televisió de Mallorca.

A mesura que anava transcorrent el dematí s’ha pogut observar que el seguiment de la vaga ha estat majoritari. Les delegacions a Menorca, Eivissa i Formentera han tancat, produint-se un seguiment d’un 100% a totes elles. A les redaccions de notícies de televisió i de ràdio de Mallorca hi romania molt poca gent, principalment les que havien de complir amb els serveis mínims: el comitè d’empresa de Central Broadcast Media (CBM), empresa adjudicatària del serveis informatius i esports de la Radiotelevisió autonòmica IB3, ha xifrat el seguiment en un 75% a la major de les illes. El còmput global de la vaga segons el comitè ha estat del 95%. A més, el comitè d’empresa ha denunciat que a dia d’avui encara no s’ha pagat a les seves treballadores.

Als informatius del migdia, la presentadora ha hagut d’explicar a l’inici que aquests serien més breus que de costum degut a la vaga ja que sols havien treballat els serveis mínims. A més, han informat de la vaga i de la concentració que s’ha produït al Consolat de Mar. L’informatiu no ha durat més de mitja hora i, a més, s’escoltava el renou que les vaguistes estaven fent a fora dels estudis d’IB3.

A continuació la valoració d’aquesta primera jornada de vaga que el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ha publicat:

#NoalEROaIB3

El comité d’empresa de CBM, format integrament per representants de l’SPIB, informa que la participació a la jornada de vaga d’avui ha estat de pràcticament tota la plantilla no afectada pels serveis mínims.

Els treballadors s’han concentrat al migdia davant el Consolat de Mar per demanar al Govern que intervengui per evitar l’Expedient de Regulació d’Ocupació que amenaça amb l’acomiadament de 34 treballadors, un 20% de la plantilla, i amb la pèrdua de qualitat dels serveis informatius autonòmics. pel desmantellament de la plantilla de personal.

El comité d’empresa ha registrat a la Conselleria de Presidència un manifest amb els arguments dels treballadors de CBM en contra de l’ERO i una petició d’entrevista al Conseller de Presidència, Antoni Gómez.

Els companys d’IB3 denuncien que l’ERO amaga una gestió nefasta per part de l’equip directiu que no ha estat capaç d’acomplir amb l’objectiu de dèficit en els comptes de la cadena autonòmica i ara ho fa pagar amb una reducció del 18% en la programació d’IB3 Ràdio i un 56% en la d’IB3 Televisió. Aquest és l’argument que ha donat CBM per justificar l’ERO.

Concentració al Consolat de Mar amb les treballadores dels espais naturals

Les vaguistes s’han concentrat a les 11h30 al Consolat de Mar per protestar contra l’ERO que acomiadarà a 34 d’elles. Allà s’han trobat amb la concentració de les treballadores de l’IBANAT i els Espais de Natura de Mallorca, que fa uns dies també se’ls va anunciar un ERO que acomiadarà a 8 i 22 treballadores respectivament. Conjuntament han fet una vistosa i sorollosa protesta, com prova la galeria d’imatges i el vídeo del final d’aquesta crònica.

Alhora, un altre grup romania a la porta del darrera del Consolat de Mar, la qual estava custodiada per un ampli dispositiu policial. Finalment, les vaguistes s’han desplaçat als estudis dels informatius d’IB3 per continuar la protesta a fora i que es sentís durant l’informatiu, rodejada en tot moment per la policia segons algunes fonts.

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.