Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Felanitx, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Portocolom

Salvem Portocolom reclama la protecció de la fesomia del Port

Publicat per dia 11 març 2016 – 19:01Cap comentari | 330 views

Salvem Portocolom reclama la protecció de la fesomia del Port

Share to Google Plus

La Plataforma torna a qüestionar: Quin Port volem?

Portocolom és un port natural amb atractiu indiscutible tant pels seus habitants, com pels seus visitants. Un indret amb una essència singular que mereix una especial protecció. No tots els perills que amenacen el Port provenen de la directiva del Club Nàutic, l’Ajuntament de Felanitx pretén modernitzar la primera línia amb uns elements propis d’una gran ciutat.

Pel que fa a les terrasses dels restaurants, és inacceptable que suposi un problema que els vianants vulguin transitar per la zona. I que la solució que proposi l’Ajuntament de la mà de Ports de les Illes Balears sigui ampliar la invasió de les terrasses, per seguir amb la recaptació econòmica i enviar als vianants lluny de les façanes. La Plataforma demana que les aceres públiques es mantinguin devora les façanes i que siguin respectades pels restaurants i els bars.

Un carril bici té sentit en una carretera o dins una gran ciutat, sempre i quan hi hagi una xarxa completa i ben connectada. Habilitar un tram de carril bici al Port tendria dues conseqüències clares: Significaria l’augment de la velocitat dels cotxes i minvaria la seguretat dels ciclistes, especialment dels més petits. Salvem Portocolom creu més oportú que les bicicletes continuïn circulant pels carrers del Port, com fins ara, amb una millora de la senyalització vial per tal de lluitar per la seva preferència i ser respectades pels altres vehicles.

No convindria començar per reparar els sotracs, envers d’aventurar-se a dibuixar un carril bici innecessari? Hi ha trams del Port que són realment intransitables. No hi ha alternativa a les obres i a la intervenció de la primera línia del Port? No volem preservar l’encant de Portocolom per aconseguir un turisme de qualitat?

Amb un Ajuntament eco-social-nacionalista ens pensàvem que s’havia acabat la ignorància i el “fer per fer”. Des de la Plataforma, demanam als membres del govern local que obrin els ulls, que acabin amb la invasió dels espais públics i la destrucció del nostre patrimoni. Que facin respectar els drets dels habitants i que iniciïn un procés conscient i consensuat per tractar les necessitats del Port i la seva gent, dins un marc de preservació i protecció de tot el seu litoral, des de la Bateria fins al far.

Portocolom està en perill. Demanem entre tots: Quin Port volem?

Plataforma Salvem Portocolom

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.