Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius

Ràdio 77 dóna el sus a la nova temporada

Publicat per dia 26 setembre 2012 – 16:534 Comentaris | 333 views

Ràdio 77 dóna el sus a la nova temporada

Share to Google Plus

Ràdio 77, l’emissora lliure i comunitària que emet des de Ciutat, estrena nova temporada. I ho fa igual que en l’anterior: dos dies a la setmana d’emissions en directe, que seran els dijous i els divendres. Una novetat important, però, és que a partir d’ara l’emissió de la ràdio serà les 24h i els set dies de la setmana. De fet, ja fa setmanes que funciona en proves l’emissió continuada. D’aquesta manera, a qualsevol hora es podrà sintonitzar la ràdio i escoltar-ne la música i la programació antiga.

La graella d’aquesta pròxima temporada presenta molta continuïtat i algunes novetats. Una d’aquestes és el nou espai radiofònic de Contrainfo.cat, cada dijous a les 18h. En aquest programa, companyes del nostre mitjà faran una repassada setmanal a la l’actualitat dels moviments socials de Mallorca i aprofundiran en alguns temes d’interès per l’activisme.

A continuació compartim l’article que un company de Ràdio 77 ha elaborat per presentar la nova temporada. Igualment, convidam a escoltar aquesta ràdio no comercial, anticapitalista i en llengua catalana. Recordau que si hi voleu participar, fer un programa o simplement col·laborar d’alguna manera, podeu escriure a: radio77@inventati.org

L’emissora de caràcter lliure o comunitària Ràdio 77 va realitzar la setmana passada l’assemblea de preparació de la temporada que comença amb noves incorporacions i reafirma gairebé tots els programes que fins abans de l’estiu estaven en marxa, i que de manera no comercial, amb llengua pròpia i amb algunes amb perspectiva anticapitalista o post-capitalista han radiat idees, sense voler guanyar doblers, sense punxar música del mainstream ni tampoc publicitat. Tot i que s’han pogut escoltar informacions i músiques en moltes llengües, la conducció feta en català ha estat un dels fets a tenir en compte com a eina per combatre la homogeneïtzació del món globalitzat en què vivim. La negació col·lectiva a seguir els postulats de l’ètica universalista ‘yankee’ fomentada pels mass media de la (in)comunicació caracteritza també la pràctica radiofònica d’aquest projecte.

Així doncs, per aquesta temporada, tot i tenir previst a mitg-curt termini okupar les ones (FM) i realitzar una emissió continuada, a poder ser durant totes les hores del dia, l’assemblea va confirmar que els dijous i divendres de ràdio contaran amb una graella conformada pels següents programes:

A partir de les 15h s’escoltarà 1984, Magazine hardcore punk que forma part d’una manera o d’una altra de la programació de Ràdio 77 des dels seus origens. Conduït per en Fede, inclou la secció El Baül de Raül. Analitza l’actualitat punk local, estatal i internacional amb especial atenció als concerts del cap de setmana.

La tarda avançarà de la mà d’una de les noves incorporacions al projecte de Ràdio77: el programa de l’activista revolucionari, ecologista radical, feminista inconclòs, informàtic, filòsof i altermundialista, Lionel Bechara, qui entre d’altres reflexions, a les que ens acostuma amablement, afirma que ‘La Utopía avui és seguir visquent en Capitalisme’. Aquest nou programa té la idea de fer una entrevista setmanal a alguna persona d’interès estatal o internacional. Utilitzant totes les tecnologies disponibles iniciarà converses amb activistes, pensadores, crítiques, militants, intel·lectuals, etc. que puguin ampliar el concepte i la visió de les oients amb respecte a un conflicte determinat. Possiblement obrirà l’espai per convidades relacionades amb el ‘topic’ del programa. Com va dir Gramsci “el poder no vé de la força, sinó del coneixement”.

Ja damunt les 18h el projecte autogestionat de contrainformació Contrainfo.cat, caracteritzat per esdevenir quotidianament un altaveu al servei de les lluites socials transformadores, horitzontal i cooperatiu, assembleari, lliure i plural, compromès amb la llengua, transformador i crític a la vegada que no pretén ser solament una via de comunicació d’aquelles que no tenen veu, sinó construir discursos, reflexió i debat en el si dels moviments socials prendrà les ones amb potència maquinària i veu col·lectiva.

Hora i mitja després podreu gaudir d’un programa netament de música jamaicana: Regaerrilla aplegant estils i ritmes que van des dels inicis clàssics de l’ska i el rocksteady, fins al reggae de darrera generació, això és el dancehall. El programa es realitza en format sound system, fent una punxada en directe amb un dj que no només posa discos sinó també canta!

I els dijous tancarem la tarda de ràdio lliure amb l’espai que es realitza a Titoieta Ràdio i amb el que començam a comptar també des d’aquesta temporada: Sintonies fora corda, es tracta d’un espai basat en el punk, el hardcore i l’oi!, de la mà dels companys manacorins: Sustans i Toni

Els divendres, a partir de les tres podreu seguir escoltant Dignitat Rebel, que va donar la temporada passada durant 6 mesos informació de les Afinitats Rebels i la campanya Dret de Rebel·lió que hi ha a la illa i arreu del món, amb un toc de poètica i reggea. La campanya per la Insubmissio fiscal ha estat altra del motiu de les entrevistes que s’han portat a terme, alguns dels programes realitzats els podeu trobar al blog Serra Tramuntana Sierra Maestra, que alberga diversos projectes de qui us escriu. Si bé és cert que tot el programa s’ha fet dedicant-se majoritariament a la feina feta per la Nova Dignitat Rebel, les inevitables connexions internacionalistes, ens han portat a agermanar-nos amb el projecte internacionalista per i per a la Resistència: Desinformemonos.org (periodisme d’abaix).

El seguiràn les Suryname Sessions on l’eclecticisme sirà fet sessió de ràdio, de la mà del company Sury. En aquest programa podrem escoltar des de drum’n'bass, electro, easy listening, rap, jazz…

A les sis de la tarda s’emetrà des de l’Ateneu de Ciutat el primer programa que confirmà l’assemblea de Ràdio77 fou Rock de la línia de front, en el qual Martí Delgado, que pregunta inicialment: Qui ha dit que la música combativa no pot ser res més que punk?

Aquest programa que neixia a principis d’aquest any, amb un recull de monogràfics sobre diferents grups adherits a manifest antifeixistes, però que per conclusions psicotròpiques va esdevenir un programa que estima la música i odia el feixisme a criteri del jove mallorquí aspirant a revolucionari.

Finalment, i personalment pens, que deixant lo millor per lo darrer…

Crit i cant entra en la seva quarta temporada d’acció radiofònica dintre de la Revolució Social, amb una acurada sensibilitat periodística i pedagògica, Ferran Vallès, reafirma el seu compromís amb el projecte i proposa una vegada més un programa setmanal d’entrevistes als protagonistes de les insurgències i resistències arreu del món, enfocat a donar resposta sovint a creatives preguntes que ens han sorprès tants cops generant suculents debats necessaris per seguir avançant en els processos d’empoderament comunitari i emancipació del capitalisme.

Aixi doncs, a l’Ateneu de Ciutat, es torna a posar en marxa la maquinària de Ràdio77, en la que serà la temporada radiofònica que ens portarà fins al quart aniversari de l’emissora.

4 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.