Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Pollença, Publicació oberta

Pollença també alça la veu contra l’Ordenança Cívica

Publicat per dia 20 febrer 2014 – 10:13Cap comentari | 239 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

A Pollença un grapat de gent ens hem aplegat sota el nom de Plataforma Contra l’Ordenança Cívica per intentar impedir l’aprovació definitiva d’una Ordenança Municipal de Seguretat i Convivència Ciutadana que l’Ajuntament vol aprovar. Aquesta, que ja va superar l’aprovació inicial, ha estat en exposició pública fins fa dos dies, per poder fer-li al·legacions, però des de la Plataforma defensam que és indispensable fer pressió popular, al carrer, ja que no podem confiar en la via institucional quan hi ha un abisme tan gran entre les institucions i la gent del carrer.

cartell_dia_221Durant les darreres setmanes hem estat recollint signatures en contra de l’Ordenança i hem estat fent feina d’informar, ja que més enllà de l’Ajuntament la gent desconeixia el que s’estava tramant. De moment ja hem aconseguit un objectiu, modest, però un objectiu de totes maneres i és que se’n parli. Al poble la gent comença a saber de què parles quan li demanes si sap ”això de l’ordenança de civisme”…  Així que, l’intent de l’equip de govern, d’aprovar una norma d’aquestes característiques amb discreció, amb nocturnitat, se n’ha anat en orris. Tant és així que inclús l’equip de govern ha utilitzat la plana web de l’Ajuntament per atacar-nos i acusant-nos de fer ”una interpretació malintencionada i partidista de l’ordenança”. Però els arguments esgrimits per la regidora de policia per defensar la norma no fan sinó confirmar allò que ja sabem: que és una ordenança repressiva, hipòcrita i marcadament classista. Però el problema més greu que té segurament l’ordenança és que no és necessària. Des de la racionalitat un pensa que es fan normes quan hi ha necessitat de fer-ne, no perquè tots els pobles de l’Estat en tenen una pràcticament igual. Des de la Plataforma ens demanam: l’equip de govern considera que hi ha problemes de seguretat i convivència que facin necessària una ordenança? I com ho sap? Ho ha demanat? Ha fet una enquesta? Una consulta al poble? Ha demanat com troba el poble que s’han de solucionar els problemes, en cas que n’hi hagi? La resposta a tot és NO.

Així, per fer visible la protesta, i per defensar i reivindicar el carrer, l’espai públic, com un espai de vida, i no de conflictes, hem organitzat pel dissabte 22 de febrer al capvespre una jornada reivindicativa a la Plaça Major de Pollença, en que hi haurà jocs, música, futbet i alegria.

Hi està tothom convidat a venir a jugar o a tocar, així que vos hi esperam amb els vostres malabars, bicicletes, pilotes, instruments musicals per fer una jam-session, patins, monopatins…

Perquè el carrer és de tots, sortim a defensar-lo!

Aquí podeu veure el vídeo que hem fet per anunciar l’esdeveniment:

Plataforma Contra l’Ordenança Cívica

cartell_contra_ordenança1

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.