Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Manacor, Opinió, Països Catalans, Publicació oberta

[Opinió] Per la Unitat Popular, la CUP al Parlament de Catalunya

Publicat per dia 20 novembre 2012 – 19:37Cap comentari | 322 views

[Opinió] Per la Unitat Popular, la CUP al Parlament de Catalunya

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Per la unitat popular, CUP al parlament de Catalunya

El proper diumenge, dia 25 de novembre, hi ha eleccions al parlament de la comunitat autònoma de Catalunya. Unes eleccions en les quals el candidat per CiU, Artur Mas, sembla que sigui l’abanderat de la futura Catalunya lliure, obviant les retallades que ha aplicat sobre drets tan bàsics com educació i sanitat.

Però hi ha una novetat molt rellevant i és que per primera vegada es presenta a nivell autonòmic una veu històricament independentista, les CUP (Candidatures d’Unitat Popular), un partit que fins ara només ho havia fet a nivell municipal. La formació independentista ha basat el seu discurs en alertar la ciutadania que de res serviria una Catalunya únicament independent d’Espanya en termes econòmics. No hi haurà alliberament nacional sense assolir l’alliberament social, ni viceversa. Un nou estat depredador i capitalista al món no aportarà solucions als problemes que pateix la gent. A més, però, malgrat les CUP només es presenten al parlament principatí la seva campanya i la seva política s’ha fet i es fa explícitament en clau de nació sencera: Els Països Catalans.

Com que les CUP són de moment un partit sense representació a les illes la desconeixença del seu projecte és generalitzada. Actualment compten amb 105 regidories arreu del Principat i la seva acció sempre ha estat de base, assembleària i municipalista. La seva militància va des de l’independentisme d’esquerres fins a llibertaris i asseguren que les CUP no representen a ningú, perquè ningú ho hauria de poder fer. Són part de la lluita social i el fet de presentar-se a les eleccions és només un complement a la lluita per la transformació social, que bàsicament s’aconsegueix al carrer. Convidem als lectors a informar-se sobre el seu projecte, que és capaç d’aglutinar gent de diverses tendències i sensibilitats provinents de les lluites socials gràcies al seu caràcter obert i participatiu. Un programa que gira en torn de la radicalitat democràtica, l’eix social i l’eix nacional.

Finalment, caldria incidir en una idea: Seria possible un projecte com el que desenvolupa les CUP, basant-se en els mateixos eixos, a les nostres illes, a Manacor? Una assemblea oberta on la gent hi participi de forma individual, independentment de la seva procedència, per un projecte comú?

Segur que juntes i junts podrem aconseguir allò que molts s’esforcen en titllar d’utopia: Uns Països Catalans units i justos socialment i nacionalment. Perquè no volem renunciar a res, #hoVolemTot. És l’hora del poble.

Més informació sobre la CUP a: http://www.unitatpopular.cat/

Lluc Gayà Sansó

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.