Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Opinió, Politiqueig, Publicació oberta, Sóller

[Opinió] Marxes Túnel i alguna actuació patètica

Publicat per dia 17 desembre 2012 – 18:52Cap comentari | 190 views

[Opinió] Marxes Túnel i alguna actuació patètica

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Després de la realització de les dues marxes del passat diumenge 16 dematí; la de Bunyola fins a la Boca del Túnel organitzada per l’Associació de veïnats de Bunyola en reclamació del Túnel gratuït i la de Sóller, organitzada per la Plataforma Mallorca Lliure de Peatges, a la que hi vaig assistir, reclamant el Túnel de franc i el deute de dos milions i mig de deute del Govern Balear respecte a la subvenció/bonificació de prop de sis mil cinc-cents conductors/es de Sóller i Fornalutx; vull felicitar a ambdues organitzacions i posar un suspens, als qui feren que la marxa de Sóller, hagués de passar per carrerons i se la forcés a passar per la Gran Via, concretament davant la casa del batlle.

Un suspens pel Batlle Carlos Simarro, que sortí d’un aparcament d’un supermercat foragitat amb el seu cotxe cap al carrer Cetre, per no trobar-se, per qüestió de no res, la marxa de front i un zero patatero a la seva filla, que tot passant per davant casa seva, sortí al carrer fent gestes insultants als manifestants: “Locus i folls” amb el dit al pols; per acabar tancant d’una portada que remena la façana. Una reacció sense qualificatiu.

Un excel•lent pels manifestants, que en absolut havíem triat el recorregut per passar per davant cal Batlle i no respondre en absolut a la provocació. És veu que estudiar a col•legis de paga, no és sinònim de millor d’educació.

A la plaça de la Constitució, malgrat la perillositat del tramvia, que estava en aquell moment fora de circulació, fou llegit un manifest per part d’un membre de la plataforma, denunciant la corrupció i la injustícia en que ens troben en relació al Túnel i amb el deute de la subvenció.

No faig més comentaris respecte a les marxes, ja que ho faran en el seu moment les organitzacions, però m’havia de treure del gavatx el que he comptat.

Quan escric això, dilluns dia 17, s’ha constituït el Parlament de Catalunya, no faré menció al discurs dels diversos grups polítics, tot i que vull fer menció a què la CUP, ha proposat com a President del Parlament una persona desnonada de Burjassot que intentà suïcidar-se. El vot ha estat nul. Tinc clar que els dos representants i la representant de la CUP, han fet aquest acte testimonial perquè quedessin representades les classes populars repressaliades pel sistema. Aquest és el seu compromís al Parlament de Catalunya. Per a mi una mostra de dignitat.

A hores d’ara n’estic fins allò que no sona, que se’ns vulgui prendre el pèl de mala manera; i no em queda més remei, malgrat no em faci gaire il•lusió parlar del darrer plenari del passat dimarts dia 11 on el rodet de la majoria absoluta del PP, torna aparèixer com el cavall d’Atila.

També de la inoportunitat del Batlle Carlos Simarro, qui va aprofitar el ple extraordinari per apujar-se el sou, ronda al mateix que cobra el Batlle de Palma, i aprofitar, en el punt 8é, per aprovar no pagar les pagues extres als funcionaris, ja que aquests doblers s’empraran per pagar proveïdors.

Faig una petita menció, a què el plenari ordinari s’hauria d’haver fet el dia 4, primer dimarts del més, però m’ha dit un gorrionet que dos regidors/es del PP, no hi podien estar, llavors no tenien la majoria absoluta i fou per aquest motiu, que sense justificar-ho en absolut a l’oposició, l’ajornaren una setmana a fi d’esser-hi totes i tots.

La política a Sóller es troba encalentida i si no veure que s’ha tret defora de Partit dels Independents del Port (IPIS) a la regidora Andrea Pomar, per dues desobediències a la formació: Una la de no demanar disculpes per emprar un cotxe de l’Ajuntament per assumptes personals i l’altre per votar a favor l’augment de sou del Batlle, qui li ha obert les portes del PP a la regidora esmentada. Els favors es tornen, no?

Diuen, que no basta esser honrats si no parèixer-ho, això fou dit respecte a la dona del Cèsar. Ho dic perquè a una pregunta d’un participant al plenari respecte al tema dels tres milions i mig d’euros desfasats de diverses legislatures de factures extrajudicials; l’oposició feu una explicació meritòria i el batlle va dir “que ningú se n’havia portat cap doblers” o sigui, “acusatio non petita, acusatio manifesta”? Ho deix aquí.

Josep Bonnín

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.