Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Opinió, Publicació oberta

[Opinió] En suport a Pablo Alborán

Publicat per dia 26 agost 2015 – 11:19Cap comentari | 274 views

[Opinió] En suport a Pablo Alborán

Share to Google Plus

El dissabte 22 d’agost del 2015, el cantant malagueny Pablo Alborán va celebrar a la plaça de bous de Palma el seu concert. Es tracta d’un cantautor en castellà amb un nombrós seguiment i acollida, amb gran difusió als mitjans radiofònics i d’imatge pública. En són una evidència les 9.000 persones de públic que s’hi congregaren.

El seu concert s’emmarcà en la seva gira Tour Terral 2015, que l’ha duit per molt diversos escenaris. Dissabte arribà a Palma, amb el seu repertori, al qual, hi afegí amb molt de tacte, una versió en català. La cançó “Ningú més que tu” fou un regal solidari d’aquest artista a La Marató de TV3, que s’incorporà a aquest disc, concretament destinat a recaptar fons contra les malaties degeneratives.

En començar a interpretar la cançó es sentí entre el públic confusió i, fins i tot, alguns xiulets. Xiulets per part d’un públic que havia acudit a veure a aquell cantant, el seu concert, el seu repertori. No obstant, no els semblava bé que cantàs en la llengua del territori allà on actua? La normalitat de la llengua catalana no es troba assumida.

La polèmica s’ha traslladat després a les xarxes i als mitjans de comunicació que han difós la notícia d’aquesta acte per part del cantant. L’odi cap a la llengua i cultures catalanes ha quedat ben pal·lès amb missatges que el tracten d’ignorant, de traïdor o de venut per haver interpretat aquesta cançó en català. També no s’han fet esperar missatges catalanòfobs i gonelles, discrepant que la llengua en què havia de cantar-la a Palma fos el català, sinó el mallorquí.

Dit això, em solidaritz i faig un clam d’agraïment a Pablo Alboran i a aquelles persones i espectacles que inclouen la llengua catalana a la seves actuacions aquí i els encoratj a que continuin demostrant sensiilitat amb la diversitat lingüística present. En el camí cap a un veritable reconeixement de la nostra llengua, tots hi tenim molt a fer, siguem autòctons, castellanoparlants, estrangers o de curtes estades a les illes.

Jeroni Van der Sard

Aquí, vídeo de Diario de Mallorca, podeu veure quan cantà la versió Solamente tú catalana realitzada per a La Marató 2013 de TV3, Ningú més que tu

Reaccions a la xarxa, al Diario de Mallorca, en forma de comentaris després de l’interpretació de Pablo Alborán en català.

Reaccions de catalanofòbia quan va cantar en Pablo Alborán en sa nostra llengua!Arurem sa catalanofòbia!!!!

Posted by Mallorquins en perill d’extinció on diumenge, 23 / agost / 2015

Mallorquins en perill d’extinció ha realitzat un publicació d’agraïment a Pablo Alborán per haver inclòs Ningú més que tu al repertori del concert.

Gràcies Pablo Alborán

Posted by Mallorquins en perill d’extinció on dilluns, 24 / agost / 2015

* Fotografia de portada: El cantant Pablo Alborán, en un moment del concert | Jordi Avellà

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.