Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Mitjans alternatius, Publicació oberta

[Crònica] Marxa a la presó realitzada el dia de cap d’any

Publicat per dia 2 gener 2017 – 20:50Cap comentari | 298 views

[Crònica] Marxa a la presó realitzada el dia de cap d’any

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El passat 31 DESEMBRE 2016 unes 15 persones ens congregarem al Conservatori de Música per iniciar la marxa anual cap a la presó. Una furgoneta de la policia estava aparcada al devora. Dos policies se’ns van acostar per demanar si érem els de la Marxa a la Presó, qui eren els convocants, si anàvem a tornar a llançar petards i ens recordaven que no teníem permís de DELEGACIÓ de GOVERN però que ells no ens pensaven fer res, només que volien saber l’hora en que partiríem. Com si ens estiguessin perdonant haver fet quelcom que «va contra la seva llei».

Hi havia una pancarta preparada i damunt les 18:30 partirem cap a la presó, escoltats a certa distància per la policia nacional. El camí d’anada transcorregué entre crits de denúncia al que són les presons, es demanà llibertat per les preses polítiques i altres frases semblants.

Finalment a uns metres de l’entrada a la presó es llançaren uns 4 coets en direcció de la presó. També se va fer esclatar una traca final. Algunes finestres de les cel·les tenien llum oberta, no sabem si per donar la benvinguda als que ens manifestàvem. La furgona de la policia tancava el pas de l’entrada de la presó. No es va llegir cap manifest final. Algunes companyes s’ incorporaren quan ja tornàvem de la presó.

Estic orgullós d’haver participat d’aquest acte. Precisament el fet de no interessar de cap de les maneres al poder fa que no tengui quasi difusió, excepte entre els cercles de persones conscienciades. L’assistència a aquesta marxa suposa assumir un cert risc, i és el de que s’ens apliqui la Llei Mordaça. És un acte de desobediència i acudir-hi suposa un desafiament al poder. La lectura que en faig d’aquesta manifestació és que tot i que aquest any ha sigut noticia als mitjans generalistes la denúncia per maltractaments a la presó (crec recordar que les denúncies d’una persona vinculada a la desapareguda U.M i actualment empresonada), l’assistència ha sigut mínima, de manera que tenim una societat bé adormida o bé atemorida que no se n’adona del sistema cada vegada més opressiu en que viu. Falta consciència a la societat del que són les presons i de la seva vertadera funció pel sistema. Hem de afegir que vivim en una clima de cada vegada més opressió per part de l’Estat. Mostra d’això és les excepcionals mesures de seguretat que s’estan prenent a totes les ciutats de l’Estat als llocs de trobada per rebre el nou any. Tot amb el pretexte d’una suposada amenaça terrorista.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.