Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Felanitx, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Portocolom

Maria Salom va ser escridassada a Portocolom

Publicat per dia 26 juliol 2012 – 18:19Cap comentari | 308 views

Maria Salom va ser escridassada a Portocolom

Share to Google Plus

Ahir horabaixa, estava prevista la visita del José Ramón Bauzá a Portocolom per celebrar el 90 aniversari de la fundació d’una escola d’hidroavions, a l’any 1922. Cal destacar que aquesta escola només funcionà un any, ja que des de l’any 1923 no havia amarat cap hidroavió. No obstant això, el Govern Balear va creure necessari celebrar l’esdeveniment amb un espectacle grandiloqüent inclòs: després de quasi 90 anys, ameraria un hidroavió a Portocolom.

S’havia convocat una concentració de rebuig, al més pur estil #BauzáTour, però passades unes hores es va saber que Bauzá no vindria, per la qual cosa s’anul·là la protesta. No obstant això, la forta presencia policial a Portocolom feia sospitar que algú rellevant assistiria a l’acte, així que molta gent acudí a veure si es presentaria qualque “peix gros”.

I vet aquí, que arribà l’hidroavió. Una vegada amerà, de l’interior sortí la personalitat convidada: Maria Salom, flamant presidenta del Consell Insular de Mallorca. Quan s’iniciaren els discursos de Salom i de Biel Tauler, batlle de Felanitx, els manifestants els escridassaren i varen aconseguir interrompre els parlaments en diferents ocasions. Els felanitxers no obliden el passat Coso i convidaren Salom, una de les que patiren la fúria popular, a repetir a les festes d’enguany. A més, a Portocolom estan ben emprenyats amb Tauler degut a la intenció del consistori d’ampliar el port i ja han fet nombroses mobilitzacions, com la cadena humana al port o la protesta davant el Consolat de Mar a Ciutat.

Un fort desplegament policial evità que els manifestants s’acostessin als polítics presents, i arribaren a retenir un home per portar una dotzena d’ous. Al final, Salom abandonà Portocolom amb el seu cotxe oficial escoltat per un tot-terreny de la Guardia Civil i els manifestants l’acomiadaren.

Les fotografies les hem obtingudes de Diario de Mallorca, Última Hora, @Maria__Piza i @Oriol_Corral.

Finalment, vos adjuntem l’escrit que ens han fet arribar les companyes de Felanitx en Moviment, les que convocaren inicialment la protesta:

Ens va arribar la notícia que venia en José Ramón Bauzá, davant això des de Felanitx en moviment vàrem convocar una concentració de rebuig, quan vàrem veure que no vendria en Bauzá la vàrem desconvocar. Però tot i així varen ser moltes les persones que es varen concentrar de forma espontània per anar a xiular a na Salom. La guàrdia civil escorcollava a la gran majoria de cotxes que entraven a Portocolom i hi havia una presència desmesuradíssima de policia local, però sobretot moltes patrulles de la guardia civil. Varen col·locar barreres per protegir els cotxes oficials, i na Salom se’n va anar amb una forta xiulada i amb crits de “A Mallorca en català”, “Qui estima Mallorca no la destrueix”, “Salom el Cosso t’espera”. També hi va haver una forta esbroncada pel batlle Biel Tauler, dient-li batlle titella i xiulant mentre feia el parlament.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.