Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta, Salut

Manifestació per una sanitat pública de qualitat

Publicat per dia 5 gener 2015 – 10:28Cap comentari | 308 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Bona tarda, em poso en contacte amb vosaltres per donar-vos a conèixer la nostra iniciativa.

La situació és la següent. Després d’unes negociacions totalment opaques, el dia 12 d’agost de 2014, en el BOIB, l’Ib-Salut publica l’obertura de la Borsa Única per a infermeria i fisioteràpia. El passat dia 9 de desembre del 2014 es publica la llista provisional, amb un secretisme tal, que no és fins a dos dies més tard (11 / desembre) quan els sindicats comencen a informar a les seves afiliats i treballadores.

Tot aquest secretisme, sumat a l’elecció de les dates de posada en marxa (properes a les vacances de Nadal), el curt període de reclamació (10 dies hàbils després de la publicació de la llista provisional), la manca de comunicació i els múltiples errors a la suma dels punts, desencadena una onada de confusió i indignació entre els treballadors.

La part més controvertida d’aquesta Borsa Única és el sistema de puntuació. Per primera vegada es posa un límit a la puntuació de l’experiència professional.
”… La puntuació màxima que es pot obtenir per la totalitat dels apartats d’experiència professional és de 40 punts, i a la resta de les persones candidates del grup i categoria corresponent se’ls assignarà la puntuació que els correspongui pel sistema de ponderació”
Amb aquesta fórmula, una persona amb 10 anys treballats, que equivaldrien a 30 punts. d’experiència professional, només obtindrà 14,1 punts d’experiència a la Borsa. És a dir, redueixen la puntuació de l’experiència professional al 47%.

A partir d’aquí la suma dels punts queda completament condicionada. Per exemple, un postgrau online de 6 mesos i 20 crèdits atorga 6 punts a la borsa (l’equivalent a uns 5 anys treballats). Un doctorat atorga 12 punts. (l’equivalent a uns 9 anys treballats). O un màster oficial de 60 crèdits i 3500€ atorga 18 punts. (14 anys treballats).

Tenint en compte que, per exemple, un màster oficial de 20 crèdits té un preu mitjà de 500 €, estarem d’acord que no tothom s’ho pot permetre. En resum, obliguen al personal sanitari a pagar per tenir punts i així poder treballar.

Aquesta total indefensió davant unes normes pactades entre administració i sindicats és la que ha provocat les reaccions a les xarxes socials, per exemple, amb la creació del grup de facebook ”No a esta bolsa única de enfermería”. La indignació és una resposta a una borsa única injusta, que perjudica especialment les treballadores que porten més anys d’experiència, alhora que redueix la qualitat assistencial.

És per això que s’ha convocat una manifestació davant la Presidència del Govern per al proper dia 8 de gener de 2015.

El missatge és clar: Aquesta borsa única perjudica la teva salut. Per una sanitat pública de qualitat.

portada_mani-1-1

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.