Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta, Treball i economia

Manifest per una Vaga General Anticapitalista

Publicat per dia 8 novembre 2012 – 8:47Cap comentari | 297 views

Manifest per una Vaga General Anticapitalista

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Aquest és el manifest consensuat entre els diferents moviments socials que formen part de la Comissió Pro Vaga Anticapitalista. En ell es denuncia la mentida en la qual vivim, per benefici d’unes elits, i es crida a la mobilització i a la Vaga General Indefinida.

Ens pixen damunt i ens diuen que plou. Però avui, per un dia, deim prou.

Ens sobren motius per protestar però avui hem dit prou als nostres treballs precaris, al nostre atur estructural. Avui, per un dia, deixam de ser el que els Estats volen que siguem: dòcils i productives.

Avui deim que no al seu deute perquè nosaltres no som responsables d’un deute que no hem contret. Tampoc no volem ser rescatades: aquest sistema ens duu a la deriva però ningú no els hi hem demanat cap rescat i si volem ja ens rescatarem nosaltres soletes sense les seves tuteles ni paternalismes.

També deim no als falsos, enganyosos i egoistes somnis del consumisme capitalista que només ens vol consumidores passives i que necessita de la pobresa per poder existir. La riquesa hauria de ser un bé comú que no es basi en l’explotació dels pobles ni en el maltractament de la naturalesa.

Avui hem dit prou perquè ja estam fartes de la por que ens provoca la llarga cua de l’atur. Estam fartes d’ERO, de retallades, de cada cop tenir menys vacances i temps lliure. Estam fartes de la corrupció político-empresarial que rescata bancs i saqueja arques públiques. Estam fartes de les amnisties i fraus fiscals que les administracions toleren als rics mentre a nosaltres ens pugen els impostos. Estam fartes i deim no a la Reforma Laboral que dóna carta blanca als empresaris per augmentar els nivells d’explotació amb el consegüent augment de les desigualtats socials. Estam fartes d’hipotecar les nostres vides i no saber on dormirem demà perquè els bancs i la seua policia estan provocant més de 500 desnonaments diaris arreu de l’Estat. I estam fartes de les contínues retallades en educació, sanitat i assistència social, que fan que l’Estat pugui destinar la tallada més grossa dels pressupostos generals a pagar els interessos del deute, mentre continuam alhora destinant milions d’euros a les forces armades i les seves guerres, i continuam mantenint una monarquia corrupta

I són inevitablement els sectors més vulnerables d’aquesta societat capitalista i patriarcal, els que més pateixen els mals d’aquesta crisi: a les Illes Balears estam parlant d’un 20% de persones a l’atur (la majoria dones, joves i migrants), estam parlant d’un 19% de les llars en risc de caure en la penúria econòmica, estam parlant d’un jovent amb gairebé un 50% d’atur i estam parlant també que un de cada tres infants viu sota el llindar de la pobresa. I darrere de cada número, de cada estadística hi ha històries reals i punyents de persones que ja no tenen res i l’única cosa que fan és intentar sobreviure.

Avui no podem deixar de recordar les immigrants que el nostre sistema capitalista va necessitar pel negoci del totxo i pels treballs més precaris i inhumans, així com també per cuidar de molts dels nostres padrins i padrines, i que ara que ja no els necessiten els criminalitzen, els hi retallen drets, els hi retiren l’assistència sanitària i els volen expulsar.

Avui també, de nou, ens diferenciam dels sindicats del sistema, de la seva lògica del pacte. Nosaltres som dels que pensam que amb els botxins no es pot pactar, només se’ls pot combatre. CCOO i UGT poden continuar amb les seves reformes per perpetuar el capitalisme, potser no han entès que el capitalisme vol dir crisi contínua, desigualtats eternes i precarietat creixent. Per això, nosaltres deim no a les seues reformes, ja ens sabem la història: amb els seus ajustos els de sempre guanyen més i les de sempre tornam a perdre.

Els sindicats oficials ens podran parlar de diàleg amb el sistema, de terceres vies, de capitalisme humanitari però nosaltres no ens creim les seves mentides i tenim ben clar que l’única manera d’acabar amb aquesta crisi permanent és acabar amb el capitalisme.

Per tot això des d’aquí fem una crida perquè la gent s’organitzi als centres de treball, mitjançant assemblees, de manera autònoma a les burocràcies sindicals.

En un dia com avui volem denunciar també les retallades a nivell de drets civils i polítics. Volem denunciar la criminalització de la resistència passiva i de la desobediència. Volem denunciar una justícia que sempre ha defensat els rics, però ara més encara amb les noves taxes. Volem denunciar la brutalitat policíaca. Volem denunciar els atacs a la llengua catalana i a la llibertat d’expressió. Volem denunciar la repressió que s’està vivint a Mallorca i aprofitam per enviar des d’aquí a les companyes represaliades una abraçada solidària i que no s’aturi la lluita!

Avui recuperem els carrers per aturar la màquina econòmica que ens explota a treballadores i aturades. Però tenim ben clar que això no s’arregla amb l’aturada d’un dia o de dos sinó espenyant la màquina per complet, organitzant-nos i creant estructures anticapitalistes, per això avui feim una crida cap a la vaga general indefinida.

No sabem si hi haurà recuperació econòmica però sí que sabem que la sortida d’aquesta crisi permanent només depèn de la nostra capacitat per a la ràbia i la revolta; i que aquesta es canalitzi a través de l’autoorganització, perquè totes soles no podem; a través de la voluntat, perquè si no volem no podrem, ja està bé de dir que tanmateix no hi ha res a fer. Molt és el que hem de fer a través de l’autogestió i la cooperació, perquè hem de ser nosaltres, amb els nostres mitjans i amb els nostres esforços compartits, les que a poc a poc edifiquem una nova societat no sustentada en la dominació d’uns sobre altres, una societat on la justícia, la llibertat, la solidaritat, el repartiment equitatiu de la riquesa i el respecte a la natura en siguin els pilars fonamentals.

Per això et deim un cop més DESPERTA, DESOBEEIX i LLUITA, aquesta vaga contra el capitalisme no acaba aquí, acaba de començar!

Comissió Pro Vaga Anticapitalista.

Aquí podeu descarregar el cartell: http://img689.imageshack.us/img689/9673/vaga14n2012.jpg

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.