Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Manacor, Publicació oberta

Les coses petites

Publicat per dia 16 març 2017 – 9:00Cap comentari | 689 views

Les coses petites

Share to Google Plus

Feia temps que el Col·lectiu Arrels i Endavant OSAN necessitàvem crear a Manacor un petit espai de llibertat que servís per desenvolupar totes les inquietuds que covàvem. I fa poc més d’un any, vàrem decidir —contrariant la típica postal mallorquina— posar fil a l’agulla i convertir en realitat allò de què parlàvem tan sovint els vespres més eufòrics i somniadors.

Sense gairebé no saber del tot cert com ens en sortiríem, ens vàrem trobar pintant, enrajolant i llevant la pols d’un local amb unes possibilitats infinites, mentre imaginàvem com quedaria el resultat final i, a poc a poc, creàvem llaços de complicitat les unes amb les altres.

En realitat, el primer any de vida de l’Ateneu lo Tort no ha estat gaire diferent del primer any de vida de qualsevol ésser. El nostre embaràs va durar dos mesos, fins que ens vàrem decidir a sortir a la llum. Al principi tot ens venia molt de nou i ens va costar una mica aprendre a caminar. Com un infant, hem hagut d’anar canviant els horaris i les rutines segons les nostres necessitats. I ens hem hagut d’adaptar les unes a les altres, fins que ens hem acabat convertint en família.

Una família que, com a bon ateneu, es dedica al cultiu de les ciències i les arts, però sempre des d’un punt de vista tort, desviat del camí recte. Una família que vol créixer, però cada cosa al seu temps. Una família que s’ha unit perquè vol que tothom pugui viure millor. Una família que té clar que sense les arrels, mai no podria tirar endavant. Una família que ha après a estimar-se tal i com és, perquè de tant en tant també s’equivoca. Una família que ha de donar les gràcies a veïnades, amigues, ponents, assistents, mares, filles, pageses… Una família que s’enyora quan fa temps que no es veu, i que passa gust també de veure’s cada dia.

Podríem haver decidit escriure un article explicant tots els projectes, campanyes i actes que hem fet durant aquest primer any de vida, però tanmateix, si us interessa podeu trobar-ho a la nostra pàgina web, a Facebook, a Twitter… I, al cap i a la fi, tampoc no sabem del tot si serviria per convèncer-vos, per fer que us faci ganes venir a conèixer l’espai i les activitats. Allò que sí us pot convèncer és l’ambient de bonrollisme, les ganes d’aprendre, d’ensenyar, d’ajudar, de respectar i d’acollir, la llibertat que suposa trobar-se en un espai que treballa moltíssim per ser lliure de patriarcat, de racisme, o de qualsevol altre tipus de discriminació.

Estam contentes d’haver aconseguit crear aquest noséquè, i ho volem celebrar amb un mes de març farcit d’actes. També ens faria moltes ganes celebrar-ho amb tu, perquè sentis i visquis de primera mà totes aquestes petites coses, i totes aquestes coses petites; i així, a la llarga, puguis formar part d’aquest projecte.

Que molts d’anys, Ateneu lo Tort, i que molts en puguis complir en vida nostra!

Elisabet Gayà, membre de l’Ateneu Lo Tord

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.