Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

Les treballadores dels informatius d’IB3 aproven fer vaga indefinida a partir del 20 de desembre

Publicat per dia 11 desembre 2012 – 14:50Cap comentari | 206 views

Les treballadores dels informatius d’IB3 aproven fer vaga indefinida a partir del 20 de desembre

Share to Google Plus

El comitè d’empresa de CBM -empresa adjudicatària dels informatius d’IB3 notícies- ha informat que durant les assembles de treballadores que se celebraren ahir dilluns es va decidir convocar vaga indefinida a partir del 20 de desembre per rebutjar l’ERO que pretén acomiadar 34 persones. La decisió es va prendre mitjançant votacions a les assemblees als diferents centres de treball, en què l’opció d’anar a la vaga va rebre el suport d’un 61’3% de les treballadores. Sembla que tres dies després d’aconseguir un seguiment massiu a la primera jornada de vaga del passat divendres, s’han vist amb força per estendre el conflicte laboral amb una vaga indefinida.

Als dos centres de les Pitiüses el suport a la proposta de vaga indefinida ha estat unànime: cap treballadora no s’hi ha oposat. A l’única assemblea en la qual no hi ha hagut suport va ser a la de Menorca, en què gairebé el 70% de la plantilla s’hi oposà. Caldrà veure si les treballadores no convençudes acabaran donant suport a la vaga, sempre que aquesta no es desconvoqui a causa de qualque acord del comitè d’empresa amb la direcció d’IB3. A continuació podeu veure el resultat de les votacions.

Centre de treball No En blanc Totals
Televisió (Calvià) 46 33 3 82
Ràdio 13 3 0 16
Menorca 4 9 0 13
Eivissa 11 0 0 11
Formentera 2 0 0 2
Total 76 45 3 124
Total (%) 61’3% 36’3% 2’4% 100%

Justament ahir al matí, abans que se celebressin les assemblees als centres de treball, es feia públic un vídeo de les treballadores d’IB3 informatius i esports per rebutjar l’ERO que se’ls va anunciar. Recordem que el divendres passat el 95% de la plantilla secundà la convocatòria. Per aquest divendres també hi havia programada una jornada de vaga, però en principi es desconvocarà a causa de l’anunciada vaga indefinida. Veurem si les treballadores aconsegueixen fer marxa enrere l’ERO que vol acomiadar 34 persones amb aquesta lluita laboral que ha rebut molt de suport social a través de la campanya #NoalEROaIB3.

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.