Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Banyalbufar, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Port des Canonge

L’empresari Christian Völkers tanca el camí de Son Coll ubicat al Port des Canonge

Publicat per dia 27 abril 2015 – 19:423 Comentaris | 1.028 views
Share to Google Plus

Durant les dues darreres setmanes, el camí de Son Coll que va de la finca homònima fins a Sa Tanca de la Mar, a la vora de la platja del Port des Canonge, està essent tancat. Es tracta d’un camí de terra que tradicionalment ha estat utilitzat per les persones residents a la Urbanització de Son Coll per tal d’accedir a la platja. També és utilitzat per les senderistes que fan el Camí dels Pescadors, un tram del GR-221 que uneix Esporles i el Port des Canonge. A més, des de fa un any, el camí està cobert d’una capa de fusta capolada per tal de que es pugui passejar amb cavalls.

Els accessos al camí de Son Coll ubicats al carrer Cap-Roig i al carrer es Coll d’es Pi han estat tancats, pel que les veïnades ja no hi poden arribar des d’aquests. En canvi, l’accés per la part inicial del camí, al carrer Sard, on es troba l’entrada de la finca de Son Coll, encara roman obert. No obstant, ja s’ha tancat l’accés des de Sa Tanca de la Mar, on una barrera i molta reixa barra el pas a les persones.

El responsable del tancament és Christian Völkers

Christian Völkers.

Christian Völkers.

Al final del carrer Sard una tanca d’obra porta un cartell amb la llicència d’obra. En aquesta hi figura el promotor de l’obra, Proyectos Son Coll SL, l’únic soci de la qual és l’empresari Christian Völkers, propietari també de la finca de Son Coll. L’any 2005, aquesta empresa posseïa un capital de 1.495.000€.

Christian Völkers és també fundador, copresident del Consell Adminitratiu i codirector executiu de l’empresa immobiliària Engel & Völkers amb seu a Hamburg, Alemanya. Especialitzada en propietats immobiliàries de luxe, l’empresa presumeix haver aconseguit resultats rècord durant el primer trimestre de 2015, quan facturà 201,49 milions d’euros.

Segons dades de la seva pròpia pàgina web, Engel & Völkers té immobles a 34 països i on té major volum de propietats és a l’Estat espanyol, amb un total de 10.379 (10.231 residencials i 148 comercials), molt per damunt de les que té 4.771 a Alemanya (4.409 residencials i 362 comercials) on l’empresa està domiciliada.

A les nostres Illes l’empresa té un total de 2.771 propietats residencials, de les quals 2.327 es troben a Mallorca, 253 a Menorca i 191 a Eivissa. A més, té 18 oficines escampades per tota Mallorca, a les que se li sumen les dues d’Eivissa i una altra a Menorca.

Völkers pretén introduir el turisme de polo a Mallorca

Vista aèria del camp de polo a Son Coll.

Vista aèria del camp de polo a Son Coll.

Christian Völkers va construir fa uns anys un camp de Polo dins la seva finca de Son Coll. Des de l’any 2011 hi organitza el torneig Son Coll Polo Cup, on hi acudeix bona part de l’alta burgesia europea, espanyola i mallorquina. Entre els assistents mallorquins de l’edició de l’any passat podíem trobar a membres de les famílies Escarrer (Melià Hotels), Barceló (Barceló Grup) o Serra (Grup Serra).

En una entrevista a Inmediateka Magazine, Völkers fa un al·legat del turisme de luxe tot dient que aquest tipus de viatgers fan una despesa diària major, pel que beneficiaria a l’illa econòmicament. Res en diu, emperò, dels alts costos ecològics i energètics que suposa aquest tipus de turisme, que consumeix una elevada part del territori i dels recursos necessaris per garantir el goig d’unes poques persones privilegiades. Tot i així, l’empresari advoca per la construcció de dos camps de polo a l’illa -no n’hi ha cap llevat del seu a Son Coll-, la constitució del pertinent club i la construcció de les infraestructures necessàries per allotjar-hi les futures usuàries. Ell mateix s’ofereix per construir-ho a una zona de Llucmajor.

3 Comentaris »

 • Maties escrigué:

  Quina prepòtencia i com es possible que a aquestes altures encara ens venguin amb arguments de que el plaer d’uns quants és el millor per la majoria.

 • Joan Ferrer Pons escrigué:

  Em fa gràcia veure aquestes critiques cap a qualsevol persona que hagi guanyat molts doblers amb la seva feina. Obviament gasten mes que la majoria de turistes que venen a Mallorca. Prefereixo mil vegades aquest turisme a qualsevol altre.
   
  Som un enamorat de mallorca, del mar i de la terra, de la cultura, gastronomia y arquitectura i veure que ells (si si aquests que critiques) han vengut (ja fa uns anys… segur tu no eres nat) i ens han ensenyat a mantenir i respectar la illa, reconstruirla a cuidar tots els seus detalls sense voler violar cap del seus signes d’identitat.. pedra per pedra, un ferro, una oliva, una olivera un ametler , tots oblidat per hereus mallorquins que res en volen saber de tot aixo. (Ara bé.. be que volen passejar-s’hi i veure-ho.. sempre dins ca d’altri). Certa vergonya em fa que no haguem estat noltros … els mallorquins, d’haver sabut aprofitar la riquesa que amagaven totes aquestes cases, arbres, ferros i pedres en ruines…
   
  jo seguire intentant reconstruir la nostra terra, com ells fan, i si fer un camp de polo (dins ca meva) fa que pugui seguir fent-ho…. idó se fa…tuadell mos mostren com fer un duro i domés fem que tirar-lis merda damunt.. vaja gent

  • un desencantat de mallorca escrigué:

   “mos mostren com fer un duro”…
   Si, es pot veure els duros que tenim a Mallorca, sobretot els treballadors i treballadores del sector turístic, lo bo que es el nostre servei de transport públic, els duros que tornen a projectes de conservació (welcome to Palma Springs!) o la baixada de preus dels lloguers a ciutat, per exemple.
   Si, aquesta gent ha guanyat els seus doblers suant molt per aconseguir un bon negoci pagant quatre duros als hereus de les terres, potser tambe especuladors pero no tan professionals com els seus companys del nort, potser pobres diables morts de fam amb terres pobres davora sa mar.
   Si, la terra es reconstrueix a cop d’arrasar i nivel•lar les terres per posar gespa i consumir aigua de la que tanto en sobra a ses illes, per a que els oligarques puguin fer festassa i tancar els seus negocis de pobres rics.
   Ah, i la riquesa de la que xerres no s’amagava a totes aquestes pedres, cases, arbres i ferro… La riquesa aquesta sa possat a damunt cada casa, cada arbre, cada ferro, cada pedra… per gent que només veu això, doblers.
   Si, tu li dius gastronomía, nosaltres li deim MENJAR.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.