Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig, Publicació oberta

La política educativa de Ciutadans: Més Bauzá

Publicat per dia 21 maig 2015 – 19:32Cap comentari | 252 views

La política educativa de Ciutadans: Més Bauzá

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Si hi ha un tema que ha posat en evidència al President Bauzá pel seu tarannà autoritari ha estat el conflicte educatiu. El president s’ha mostrat inflexible a qualsevol crítica a les seves polítiques educatives i ha estat incapaç de negociar cap aspecte d’aquestes amb cap sector de la comunitat educativa: ni famílies ni docents ni directors ni sindicats. De ben segur que aquesta actitud ha estat causant de bona part del seu desgast polític a Balears, i del desgast del seu partit.

Ciutadans pareix ser un dels beneficiaris de la fugida de vots dels partits clàssics. La insatisfacció amb aquests els passarà factura el 24M. El que ja no sabem és si els futurs votants de Ciutadans també quedaran descontents d’aquest partit abans dels 100 primers dies de la nova legislatura. Almanco, en matèria educativa, votar Ciutadans és votar més Bauzá.

Algunes claus

Hi ha tres temes clau que destapen que amb ciutadans no hi ha alternativa educativa:

LOMQE. Tot i que l’ideari de Ciutadans xerra de pacte nacional per l’educació, la realitat és que a cap apartat del seu programa es critica la LOMQE. Convé recordar que aquesta llei estatal va ser aprovada amb el rebuig de tots els partits del parlament espanyol excepte el PP. UPyD, formació que ocupa un espai ideològic semblant al de Ciutadans i que pateix una fuita de càrrecs cap al partit taronja, va fer una esmena a la totalitat a la nova llei educativa.

Però l’actitud de Ciutadans cap a la LOMQE va més enllà de la passivitat. Els diputats de Ciutadans al parlament de Catalunya han reclamat en diferents ocasions la implantació d’aquesta llei. A Balears, les declaracions de Xavier Pericay en favor de les proves LOMQE a tercer de primària ens treuen de cap dubte del seu suport a la controvertida llei impulsada pel trist ministre José Ignacio Wert.

RETALLADES. Un dels principals mals del sistema educatiu és el cúmul de retallades que pateix: pressupost, personal, equips de suport educatiu, augment d’alumnat per aula… El programa educatiu de ciutadans no fa la més mínima crítica en aquest aspecte i no és valent quan no fa contrapropostes per superar-les.

SEGREGACIÓ. Segons dades del ministeri (Datos y Cifras. Curso escolar 2014-2015. MECD), a Balears el 78’6 % de l’alumnat estranger està matriculat en centres públics, mentre que un 15’1 % ho està a l’escola concertada i un 6’4 % a l’escola privada. Fins i tot, a Palma, alguns centres escolars estan qualificats de guetos.

El greu problema de la segregació de l’alumnat estranger també és obviat per la proposta educativa de Ciutadans. No s’han adonat de l’existència d’aquest o és que qui calla atorga?

Tots tres punts mostren la proximitat entre els postulats educatius de la formació taronja amb el Partit Popular de José Ramón Bauzá.

Una número dos per treure’ns de dubtes

Si en repetides ocasions s’ha denunciat que, en aquesta legislatura, la política educativa de Bauzá ha estat marcada per les exigències de l’organització ultra Circulo Balear, a Ciutadans se li entreveu una tendència similar. El fet que el partit d’Albert Rivera hagi col·locat com a número dos al parlament, sense primàries i a dit, a la professora Olga Ballester, vinculada al Circulo Balear ens dóna una altra pista de quin camí prendran les coses en matèria educativa si el PP de Bauzá i Ciutadans arriben a un pacte en la futura legislatura: continuisme.

D’aquesta manera, un partit que arriba amb l’aire fresc de la renovació, es delata com el principal puntal per a què la crispació i la manca de consens continuïn en la pròxima legislatura.

Font: Byebyebauza

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.