Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig

La gira de Bauzá acaba amb una escridassada a Ciutat

Publicat per dia 3 juny 2012 – 12:18Cap comentari | 222 views

La gira de Bauzá acaba amb una escridassada a Ciutat

Share to Google Plus

 Ahir, unes dues-centes persones es varen reunir davant de l’escola la Salle a rebre amb una bona escridassada Bauzá, Rajoy, Cospedal. Els varen voler recordar que no són benvinguts a l’illa.

 L’esdeveniment no va duu tanta gent com es pensava, però sí es va fer molt de renou. Alguns feien sonar cassoles, vuvuzeles i altres estris sorollosos. També, com ja s’ha fet recurrent a Ciutat, alguns dels assistents animaven als cotxes que passaven per la carretera a fer sonar els seus clàxons com a motius de queixa. A això, moltes conductores s’hi varen afegir, la qual cosa engrescava encara més les persones concentrades. A alguns dels cotxes que pitaven en suport de les concentrades, la policia els va apuntar la matrícula.

Si devers les 19:30 va començar a comparèixer la gent, fins passades les 21 el congrés no va acabar. A partir de llavors, començaren a sortir del recinte una gran quantitat de cotxes i de persones que havien assistit a l’acte i els manifestants començaren a fer renou. Cal destacar que, a diferència de la tònica de les escridassades als pobles, la resposta dels militants del PP va ser xulesca i provocadora. Alguns feien gestos de burla cap als manifestants, saludaven o mostraven l’acreditació blava. Durant la xiulada, se sentiren càntics com: “Vosaltres, feixistes, sou els terroristes”, “Lladres”, “Això ens passa per un govern fatxa”, “Fora”, “Corruptes”. Durant la crida, va semblar sortir en Rajoy. En Bauzá no va ser vist.

Malgrat tot, la presència policial no era la que s’esperava tenint en compte l’exageració en els pobles. Al començament de l’acció, n’hi havia uns pocs que guardaven els accessos. En començar el renou, des de l’interior del recinte, sorgiren més policies. Varen obligar als manifestant a estar a la voravia d’enfront. Algunes persones varen baixar de la voravia i varen envair parcialment la carretera. Davant d’aquest fet, els agents es posaven nerviosos i els feien fora amb males formes i qualque empenta. Just uns minuts abans que començassin a sortir els militants del PP, el cap de la policia els féu agafar els casc, que es penjaren al cinturó. Al final de l’acte, alguns manifestants intentaren creuar el carrer i els policies desenfundaren les porres a fi d’intimidar-los. No es produïren càrregues i a poc a poc la gent s’anà dispersant, ja que eren prop de les 23h.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.