Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Campos, Ciutat, Defensa del català, Felanitx, Illes Balears i Pitiüses, Santanyí

La Flama de la Llengua acaba una setmana més les visites a centres educatius

Publicat per dia 27 abril 2013 – 9:00Cap comentari | 339 views
Share to Google Plus

El Correllengua segueix fent el seu camí. El passat dijous 25 d’abril, la Flama visità l’IES Can Peu Blanc de Sa Pobla i l’institut de Porto Cristo els quals s’havien preparat amb il·lusió per la seva arribada.

L’IES Can Peu Blanc va ser el primer a rebre la Flama. Arribà a les 10:30h al centre, on els alumnes i professors l’esperaven amb ganes. Els alumnes havien estat preparant durant aquesta setmana una cadena humana amb l’objectiu que envoltés l’edifici així com també alguns passadissos.  En arribar al pavelló es va dur a terme la lectura del manifest per part de dues alumnes al mateix temps que els alumnes es passaven la Flama de mà en mà. En acabar desplegaren un gran llaç a favor de la llengua i cantaren la Balanguera.

Després, la Flama es presentà en el centre de l’IES Porto Cristo on els alumnes, professors i auxiliars realitzaren una cadena humana per dins del institut. En acabar de passar-se la Flama es llegí el manifest també es cantà l’himne de Mallorca.

Ahir dematí, la Flama de la Llengua visità els darrers centres educatius previstos per aquesta setmana. La columna Josep Maria Llompart visità els IES Damià Huguet (Campos), IES Felanitx i IES Santanyí.

La primera aturada fou en el centre Damià Huguet, a Campos, on els mateixos alumnes entraren la Flama de la Llengua al seu institut i la passaren de mà en mà simbolitzant l’estima cap a la seva llengua, tal com afirmaren a la part del manifest on els alumnes poden expressar les reivindicacions pròpies de cada institut.

campos

La segona aturada del dia va tenir lloc a l’institut de Santanyí, els quals reberen la Flama amb un grup de xeremies. Formant una gran cadena humana alumnes i professors es passaren la Flama entre ells, alhora que mostraven cartells en el quals es podia llegir ”Els joves estimam la nostra llengua” o “No ens talleu la llengua”.

La darrera aturada del dia es produí a l’IES Felanitx on els alumnes s’havien organitzat de tal forma que la Flama visités tots els racons del centre alhora que era acompanyada per xeremiers.

D’aquesta manera, la Flama de la Llengua acabà la seva segona setmana de visita als centres educatius d’aquesta illa, tot i així cal dir que encara durant la setmana vinent dita columna continuarà pels centres, els quals ja es preparem per la visita. S’ha de destacar la implicació dels joves als seus instituts i col·legis, els quals conscients de la situació la llengua pròpia a l’illa, són els principals organitzadors de la festa de rebuda de la Flama.

Finalment, ahir vespre  Can Alcover va reunir diferents grups joves com Xarxa, Garanya, Lo Pegatino i Herba de Tramuntana. A més, avui, dissabte 27 d’abril el Correllengua 2013 continuarà amb dues rutes que visitaran distints pobles de Mallorca.

_

 Font: Joves de Mallorca per la Llengua

Fotos: Joves de Mallorca + twitter

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.