Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Memòria històrica

La batalla contra els crims del franquisme a Mallorca es trasllada a la Justícia argentina

Publicat per dia 9 octubre 2012 – 21:07Cap comentari | 176 views

La batalla contra els crims del franquisme a Mallorca es trasllada a la Justícia argentina

Share to Google Plus

Coincidint amb la proximitat del 10 d’octubre, dia mundial contra la pena de mort, l’Associació Memòria de Mallorca ha fet pública la seva presentació en la causa judicial argentina per genocidi i crims contra la humanitat per part del franquisme. Com se sap, la justícia espanyola ha posat traves continuades a la investigació i persecució dels crims franquistes. Per això Memòria de Mallorca s’ha sumat a altres entitats memorialístiques a l’hora d’intentar encetar un procés judicial per la via de la Justícia argentina. Aquest és el comunicat que ha fet públic l’associació:

COMUNICAT: DENÚNCIA DE L’ASSOCIACIÓ MEMÒRIA DE MALLORCA DAVANT LA JUSTÍCIA ARGENTINA PER GENOCIDI I/O CRIMS DE LESA HUMANITAT

Coincidint amb el dia mundial contra la pena de mort, dia 10 d’octubre, i després d’esgotar les instàncies judicials a l’Estat Espanyol, Memòria de Mallorca, fa pública la seva presentació a la causa judicial 4591/10 per genocidi i crims de lesa humanitat, oberta al Jutjat número 1 de la Ciutat de Bons Aires de la República Argentina.

Memòria de Mallorca denúncia la repressió i els crims franquistes perpetrats principalment a Mallorca, adjuntant una relació de 1.580 víctimes documentades, assassinades i/o desaparegudes relacionades amb Mallorca i una llista, per municipis, de 1.341 membres de la Falange de Mallorca a partir de 1936, així com també dels seus dirigents.

L’Associació està actualment ajudant a la tramitació de querelles individuals a  persones que, afectades directa o indirectament per la repressió franquista, s’han interessat per querellar-se a la causa oberta per la jutgessa María Servini de Cubría.

Les querelles individuals,  que afecten a casos particulars, així com també, la denúncia de Memòria de Mallorca, que engloba de manera general els crims franquistes a Mallorca, tenen la finalitat de la investigació judicial dels fets durant la dictadura, concretament des del cop d’estat de 1936 contra el Govern legal de la República  fins a les primeres eleccions democràtiques de 1977, i la determinació de responsabilitats penals als repressors franquistes.

Memòria de Mallorca comunica que seguirà treballant contra la impunitat dels crims franquistes i perquè les seves  víctimes obtinguin la Veritat, la Justícia i la Reparació que se les segueix negat a l’Estat Espanyol i els autors de tan greus delictes, vius o morts, siguin requerits per la Justícia, i en conseqüència, condemnats també per la Història.

Associació Memòria de Mallorca.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.