Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Artà, Capdepera, Illes Balears i Pitiüses, Manacor, Mobilitat i territori, Santa Margalida

Indignació a Llevant per la via verda que es construirà sobre l’antic projecte de tren

Publicat per dia 24 setembre 2013 – 11:262 Comentaris | 465 views

Indignació a Llevant per la via verda que es construirà sobre l’antic projecte de tren

Share to Google Plus

Fa uns dies, el Govern va anunciar que soterraria les instal·lacions del que havia de ser les vies per on passàs un ja fantasma tren de llevant a fi de construir-hi una via verda. La Plataforma pel Tren de Llevant ha rebutjat aquesta situació. Recordam que les obres duen paralitzades i en estat d’abadonament i degradació des de fa gairebé dos any i mig. Així, després de mesos de mentides, intencions ocultes per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i de Bauzá, al final s’ha sabut que el govern balear destinarà 5.515.000 euros a convertir les actuals obres inacabades del tram ferroviari Manacor-Artà en una via verda. Una via verda que, malgrat la imatge d’ecologisme que pretén mostrar el govern de Bauzá, no resol els problemes de mobilitat de la zona de Llevant.

A continuació, podeu llegir el comunicat de la Plataforma pel Tren de Llevant, en el qual mostra la indignació del col·lectiu envers la decisió del govern.

El Govern Balear anuncia destinar 5.515.000 euros a convertir les actuals obres inacabades del tram ferroviari Manacor-Artà en una via verda. L’import aprovat pel Govern per a l’execució d’aquest corredor verd es desglossa en les tres anualitats següents: 15.000 euros el 2013; 2M€ el 2014, i 3,5M€ el 2015.

Després d’un estiu d’intoxicacions i mentides sobre el cost de la línea per usuari mesclant costos d’infraestructures amb la despesa corrent del servei la portaveu del Consell de Govern ha afegit al banyat reiterant que per ser viable són necessaris 5 milions d’usuaris a l’any. Però de fet no han mostrat mai els estudis fets.

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori fa gala de la política autoritària que ja ens té avesats aquest Govern. Fer i desfer sense escoltar el que diuen els ciutadans. Recordem que aquesta línea de tren, llargament reivindicada, ha estat sol·licitada per tots els ajuntaments del Llevant cada legislatura. El mes de maig els cinc batles de la comarca signaren la petició de continuar les obres i el compromís d’impulsar-les més enllà del 2015. Tots els representants de l’oposició, parlamentària i extraparlamentària signaren el compromís que quan governin tornaran a impulsar el tren de Llevant.

Així doncs, el Govern del PP, sense dur-ho en el seu programa electoral, va en contra de la Comarca de Llevant i la deixa a expenses del transport privat. Per a qui governa el PP? A qui representa? Les vies verdes són per aquelles vies de tren que han deixat de funcionar. No és el cas! Aquí es perdrà la inversió feta, es renuncia al finançament estatal íntegre i el Govern Balear assumeix una despesa més que no li correspon: Massa errors! Quan a tot Europa i a tot el món el tren és un símbol de progrés, de sostenibilitat, d’estalvi energètic a Mallorca li donam l’esquena. Per què? Quins interessos ocults hi ha? Lamentam aquesta manera de fer política contra la gent. La via verda no resol cap problema de mobilitat del Llevant de Mallorca. Per acabar volem manifestar que no es poden decidir infraestructures que depenguin del color polític dels governs. Si el Pla Director sectorial de transports vigent s’aprovà pel Parlament de les Illes Balears per unanimitat, no es pot arribar ara a cap acord? Haurem d’esperar a que el 2015 hagi un canvi de Govern?

Mentre, la Plataforma gestionarà amb la Fundació de Ferrocarrils Espanyols que no admeti a registre aquest itinerari dins aquesta xarxa i no descartam una gran mobilització a Palma amb cotxes.

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.