Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans

Festegem-la! Escampau-ho!

Publicat per dia 10 maig 2016 – 10:25Cap comentari | 308 views
Share to Google Plus

Article de Jaume Mateu i Martí publicat al seu bloc de VilaWeb.

Dissabte vinent la plaça Major de Palma no hauria de bastar per acollir tots els que volem que la nostra llengua, la catalana, ocupi el lloc que li correspon per història, heretatge i prestigi, no només a l’arxipèlag, sinó a tots els territoris on és la llengua històrica, la llengua d’arrel.

festegem-la

L’Obra Cultural Balear ha preparat aquesta festa sota un lema que vol ser engrescador i animós: “Festegem-la!”. A la llengua catalana, evidentment. Hem de celebrar que aquesta llengua nostra tant temps arraconada, silenciada i maltractada, segueix expressant-se plena de força i llum, i revoltant-se contra totes les adversitats. Hem de celebrar que seguim parlant la llengua del Mestre Ramon, de qui enguany commemoram el set-centè aniversari de la seva mort. I hem de festejar, també, els trenta anys de la Llei de Normalització Lingüística, un marc legal que dotava de seguretat jurídica el català després de segles de condemna i indignitat, i que no hem aconseguit desplegar-la enterament com es mereix i ens mereixem.  Per això, de la festa en naixerà la decisió de  voler anar més lluny, de voler més català arreu i, sobretot, en els llocs on encara ara és residual, testimonial o foragitat.

Per això, perquè ens cal mantenir la compostura i la reivindicació, hem d’escampar arreu la convidada. Hem d’aconseguir que tot Mallorca sàpiga que dissabte, dia 14 de maig, a partir de les 17 hores ha de ser a la plaça Major de Palma. Hi haurà festa per a tots, des dels més joves als més grans. Tothom hi és convidat. I tots hem de respondre com cal a la convocatòria.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.