Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Felanitx

2016: Un any per repensar-ho tot. Reflexió de l’Ateneu de Felanitx a l’anuari

Publicat per dia 9 juny 2017 – 8:49Cap comentari | 481 views
Share to Google Plus

Felanitx2

Han passat tres anys des de que s’obriren les portes de l’Ateneu per primera vegada. Ara, desprès d’un període de replantejament del projecte i posada a punt de l’espai, agafen fua i tornen a posar aquest projecte al servei de la gent del poble. Ho celebraran el proper dissabte dia 10 de Juny amb una diada plena d’activitats que podeu consular aquí.

Aquest article forma part de la publicació anual en paper de contrainfo.cat, l’anuari 2016.

A l’Ateneu de Felanitx el tercer any de vida ha estat el de la pausa necessària. Una pausa per aturar-nos i mirar enrere, destriar els encerts de les errades i repensar-ho tot per tornar a partir amb més fua que mai. Sempre hem estat conscients que el nostre era un projecte ambiciós i és per això que el valoram tant, malgrat tot.

El 2016 a l’Ateneu ja acumulàvem dos anys d’activitat permanent, amb l’organització d’actes de tot tipus de forma periòdica que culminen el maig amb el repte més gran que assumim com a Ateneu, l’organització de la Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans, que per primera vegada se celebrava a Mallorca. I el repte és majúscul: gestionar l’estada i manutenció de més de 120 persones vengudes de Catalunya i el País Valencià, esser presents amb documents propis a les taules de debat de la Trobada i organitzar un concert final amb caps de cartell en l’àmbit nacional. El resultat, del qual tanmateix n’estam satisfets, també acabà generant un desgast, afegit a l’acumulat, que feia necessària aquesta aturada. Altres factors, com la necessitat urgent de fer algunes reformes imprescindibles al local que gestionam o la necessitat de plantejar alguns canvis pel que fa a l’organització, ens feren decantar la balança.

Durant els mesos d’estiu, l’Ateneu va romandre sense activitat. Tanmateix, una vegada passades les festes era el moment de començar a debatre-ho i repensar-ho tot. Es convocà una assemblea oberta a finals de setembre on es decidí, entre altres coses, plantejar una organització interna més atractiva estructurada en comissions de tota casta, tot mantenint el caràcter assembleari d’aquestes. També s’optà per mantenir el local tancat amb l’excepció dels dies en què hi hagués organitzada qualque activitat, mentre no es poguessin abordar les reformes necessàries a l’espai.

photo_2017-06-09_09-21-34

Amb el nou funcionament a la mà, i amb la incorporació d’alguns membres nous a l’Assemblea que suplien algunes baixes, d’octubre a març hem vist com prenien força volada les comissions que organitzaven les excursions i els cinefòrums, per bé que destaca sobretot l’organització del cicle sobre la República, en col·laboració amb altres entitats del poble com Felanitx per la Igualtat i l’associació Amics dels Closos. Les xerrades, conferències, el cinema, les rutes, etc. tots els actes han estat un autèntic èxit d’assistència i hem posat el granet d’arena per donar a conèixer la història de cultura republicana del nostre poble.

Una vegada finalitzat el cicle hem tornat a posar pausa, aquest pic per engegar les reformes a l’espai que creim convenients. En definitiva, ha estat un any amb alts i baixos molt importants en l’activitat que dúiem a terme, però sempre amb la mirada posada en el que hem aconseguit i en tot el que està per fer. Sovint cal aturar-se per reprendre el camí amb més força. I tanmateix, no defallir.

Miquel Rosselló

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.