Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Sóller, Video

Massiu #novullpagar al peatge del túnel de Sóller

Publicat per dia 20 maig 2012 – 14:522 Comentaris | 530 views

Massiu #novullpagar al peatge del túnel de Sóller

Share to Google Plus

[ACTUALITZACIÓ 18:45h] Finalment els cotxes insubmissos aconsegueixen passar sense pagar!

[ACTUALITZACIÓ 18:30h] La Plataforma Mallorca Lliure de Peatges informa que ara mateix hi ha 4 cotxes insubmisos que estan retinguts (il·legalment) al peatge negant-se a pagar. Cinc vehicles de la Guàrdia Civil s’han acostat fins allà. Es pot seguir per twitter: @novullpagar_Mca

Més d’un centenar de cotxes han protagonitzat avui migdia una acció col·lectiva de desobediència sense precedents a Mallorca. Emmarcada dins la campanya #novullpagar, la Plataforma Mallorca Lliure de Peatges havia convocat un trobada massiva per denunciar l’abús del peatge del túnel de Sóller i aconseguir, així, que la concessionària aixequés la barrera sense que els cotxes haguessin de pagar. La caravana que s’ha format ha estat tan nombrosa que fins i tot la Guàrdia Civil ha arribat a clausurar el túnel durant alguns minuts.

La convocatòria ha estat un èxit: dos grups s’han citat a les dues bandes del túnel i s’han coordinat de tal manera que han col·lapsat fàcilment el peatge en els dos sentits de la circulació. Tot un reguitzell de vehicles, engalonats amb cartells i adhesius de la campanya, de mica en mica han aconseguit passar pel peatge sense haver de pagar. El personal treballador de la concessionària del peatge, acompanyat de l’atenta vigilància de la Guàrdia Civil, informava les conductores desobedients de les conseqüències d’aquella acció: una multa que podia passar dels 100 euros i que suposadament es tramitaria per via urgent. Així, el ritual era el mateix per tothom: un cop s’havia informat de la suposada sanció, el personal del peatge anotava i fotografiava les matrícules dels vehicles i, finalment, aixecava la barrera. Tanmateix des de l’organització ja s’havia informat de la dificultat que hi haurà perquè aquestes sancions prosperin i acabin afectant a les persones que han participat en l’acció.

Finalment tothom s’ha reunit a Sóller on s’ha celebrat l’èxit de l’acció. Membres del Col·lectiu Albaïna, impulsor de la Plataforma, han explicat que la pròxima assemblea serà el dimecres 23 de maig i que la lluita contra el peatge continua.

Fotos: @novullpagar_Mca, Marc de Sóller@amadeucorbera, @yanhire_llabres i Maulets Mallorca | Vídeo: @amadeucorbera

2 Comentaris »

2 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.