Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Illes Balears i Pitiüses, Okupació i espais alliberats

En defensa del Jardí d’Epicur

Publicat per dia 17 juny 2015 – 13:29Cap comentari | 239 views
Share to Google Plus

EL JARDÍ D’EPICUR NO ESTÀ EN VENTA.

A la ciutadania i els mitjans de comunicació:

Ens posam en contacte amb vosaltres per a informar que el banc SA NOSTRA (ara Banc MARE NOSTRUM) té intenció de vendre el JARDÍ D’EPICUR per a que una promotora construeixi un bloc d’habitatges on ara hi ha un hort urbà cuidat amb i per als veïns.

Com era d’esperar les persones voluntàries, veïnes i usuàries no permetrem que s’especuli amb els espais comuns per a l’interès privat.

Durant tres anys i mig el que va ser un solar buit ple de fems es convertí ràpidament en un lloc viu, una trobada entre veïns, un espai on conviure, compartir coneixements i treballar per l’interès comú. S’han fet xerrades, concerts, tallers sobre agroecologia, cuines solars, sabó, festes, berenars… Ho han visitat escoles, gent gran, infants…

Del Jardí han sorgit manifestacions a favor dels espais públics, en contra d’ordenances incíviques i protestes imaginatives.

Moltes persones varen aprendre allà que les verdures no naixien dins d’un plàstic. Molts col·laboraren en la construcció de bancs, murals i altres ornaments. En definitiva, una gran varietat de projectes compartits, experiències i alegries que no poden acabar soterrades baix un bloc de ciment i rajoles.

A més, el JARDÍ D’EPICUR és el «parc» més barat de la història de Mallorca, ja que tot ha estat construït amb materials reutilitzats, donacions i l’esforç desinteressat de persones voluntàries i veïnes. Quan altres denunciaven els desfalcs i atracaments que alguns polítics realitzaven a les administracions, el JARDÍ D’EPICUR es convertí en un exemple real de que les coses del comú podien ser gestionades pel comú d’una altra manera.

Per tot això, des de l’assemblea del JARDÍ D’EPICUR, sol·licitam a SA NOSTRA (BMN) que cedeixi l’espai com a obra social i la fi de les seves pretensions de vendre-ho. Però també, volem convidar a tota la ciutadania a una jornada festiva que tindrà lloc aquest dijous a partir de les sis de la horabaixa al JARDÍ D’EPICUR (que fa cap de cantó entre els carrers de BISBE MAURA i JOAQUIM MARIA BOVER, a dos minuts del parc de les estacions) per a demostrar el suport amb el Jardí.

Aquest dia, haurà concerts en acústic per part de: Kaparoots, Vecina Chunga (integrants de Drästica) i Ana Martí. Pintarem entre tots un mural amb els nins i moltes sorpreses més.

Una salutació i gràcies per la difusió.

Assemblea del JARDÍ D’EPICUR

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.