Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Fornalutx, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig, Sóller, Treball i economia

El pagament de la subvenció del túnel de Sóller segueix enfora de ser una prioritat política

Publicat per dia 26 octubre 2012 – 12:33Cap comentari | 219 views
Share to Google Plus

Aquest matí alguns membres de la plataforma Mallorca Lliure de Peatges s’han reunit amb el Director General de Transports de Balears, Juan Salvador Iriarte, per intentar solucionar la problemàtica amb els impagaments acumulats de la subvenció del Túnel de Sóller. Aquesta subvenció, que fa efectiva la gratuïtat del túnel als residents de la Vall, està atorgada a més de 6500 persones dels municipis de Sóller i Fornalutx i, tot i estar regulat que l’abonament es realitza per mes vençut, ja duu un total de 23 mesos impagats acumulats, la qual cosa ascendeix a una quantia aproximada de 2.500.000 euros.

Des del començament, el Director General ha assegurat que des de la DGT està tot correctament tramitat i que no són responsables dels impagaments de la subvenció, sinó que depèn de la caixa única que gestiona Tresoreria. A més, ha insistit en que no pot donar cap termini ni cap calendarització aproximada en relació amb el pagament del deute contret amb sollerics i fornalutxencs. Sumat a això, ha assegurat que “s’hauria d’estudiar si el pagament del deute de la subvenció del túnel és o no prioritari” i que “en cap cas serà possible pagar tot el que es deu de cop”.

Mallora Lliure de Peatges fa una valoració negativa de la reunió, de la qual no s’ha extret cap compromís en ferm i s’ha demostrat que no hi ha una voluntat efectiva d’eixugar el deute contret. A més, Juan Salvador ha reconegut en el transcurs de la trobada desconèixer la quantitat a la qual ascendeixen els impagaments i també el nombre de beneficiaris de la subvenció.

Des de la plataforma ja s’ha sol·licitat una cita amb Juan Vicente Marí Bosó, director general de Tresor i Política Financera, per exigir el pagament de la subvenció, després d’haver estat remesos per part de la Conselleria al director de la DGT i haver-ne obtingut uns resultats nuls.

Tot aquesta situació es produeix després de nombroses mobilitzacions al carrer per part de la ciutadania i de les mocions relatives al pagament de la subvenció aprovades per l’Ajuntament de Sóller i el Consell de Mallorca. A més, s’acumulen els falsos compromisos per part dels polítics, com el del vicepresident econòmic Josep Ignasi Aguiló, el qual assegurà el novembre passat que “la millora de la gestió de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, que és la que gestiona la subvenció, serà la que permetrà seguir pagant els 1.5 euros que abonen els residents per travessar el túnel”, o com els del president José Ramón Bauzá, el qual es comprometé dues vegades al pagament de la subvenció, havent-se només abonat el corresponent a dos mesos, i just després de les mobilitzacions del #novullpagar. Aquesta realitat provoca que, en l’actualitat, es faci una associació mobilitzacions=pagament, ja que és de l’única manera en que es fa efectiu, i marca la necessitat de reactivar les mobilitzacions al carrer.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.