Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

El nou disc d’Eixut, dedicat a la ‘primavera mallorquina’

Publicat per dia 30 abril 2013 – 22:04Cap comentari | 213 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Primavera_OkminiEl grup mallorquí de rock’n’grall presenta noves cançons. Ho fa ni un any després d’editar el seu segon disc ’Majorcan souvenir’. ’#Primavera’ és el títol d’aquest tercer disc que es publica únicament a la xarxa i que vol ser un homenatge al què s’anomenà ’primavera mallorquina’ el passat 2012. Es poden escoltar i descarregar a http://eixut.bandcamp.com

Es tracta de quatre talls de punk-rock combinats amb el grall de xeremies, instrument tradicional mallorquí. Quatre cançons que parlen de la llengua, la regeneració política, les lluites populars, les persones referents en el compromís social i nacional,… I un ’manifest’ final, escrit per l’activista cultural i polític Tomeu Martí i recitat per Margalida Serra. En aquesta ocasió, el grup ha tornat a musicar un poema de Joan Alfons Marí: ’Oració’.

Aquest disc suposa l’ampliació del grup. En breu s’incorporen a la formació Lluc Bimbo (trombó a ’Referents’) al trombó i Sebastià Llabrés (coros a ’Disculpa’ i ’Referents’) a la guitarra i coros.

Aquest EP ha estat enregistrat i masteritzat entre novembre i desembre de 2012 als estudis Vaivé de Santa Margalida a càrrec de Josep Nadal, tècnic de so del grup, i la col·laboració de Pere Estelrich (es Reboster).  El treball està sota llicència Creative Commons.

La portada és una fotografia de Marcel Pich. La imatge és d’una falzia, un ocell que ens visita a la primavera i que té la particularitat de no poder alçar el vol si cau a terra.

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.