Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Illes Balears i Pitiüses, Okupació i espais alliberats

El Jardí d’Epicur roman lliure i obert (per ara)

Publicat per dia 4 desembre 2015 – 15:281 Comentari | 333 views
Share to Google Plus

Avui divendres 4 de desembre de 2015 estava previst que una secretària judicial executés el desallotjament del Jardí d’Epicur sobre les 12h30 del matí; s’esperava que Banc Mare Nostrum (BMN), del que forma part Sa Nostra, recuperés la possessió de l’espai per tal de poder vendre’l amb major facilitat a qualque immobiliària. No obstant això, la funcionaria no ha fet acte de presència. En canvi, dos furgons de la policia espanyola sí que s’han personat.

Les solidàries amb el Jardí d’Epicur pretenien seguir una estratègia de resistència semi-activa: dues persones s’havien soterrat al pou del solar per tal de dificultar la tasca de desallotjament. Però al final ningú s’ha presentat per tal d’executar l’ordre i la policia s’ho ha mirat d’enfora, sense intervindre. A més, les concentrades havien portat cassoles per fer soroll en cas de desallotjament i han improvisat un passa-carrers pels voltants per avisar a les veïnes sobre les intencions de BMN.

Però al final no ha estat necessari muntar cap xivarri: a les 14h hores la policia ha partit i les concentrades han celebrat, amb un brindis, que el Jardí d’Epicur continua en mans de la gent. Durant el matí, un constant degoteig de veïnes han mostrat la seva solidaritat amb l’espai.

Campanya de pressió a BMN

20151204_bmndesallotjaepicurD’ençà que les activistes varen conèixer les intencions de desallotjament per part de BMN, es va iniciar una campanya de pressió a l’entitat bancària, una de les majors desnonadores -i intransigents- segons asseguren membres de la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques (PAH). Amb la campanya s’ha donat a conèixer a les xarxes, als mitjans de comunicació i als carrers, les intencions especuladores de BMN.

A més, ahir dijous es va celebrar una diada contra el desallotjament al propi Jardí d’Epicur, que consistí en un dinar compartit, actuacions musicals, malabars.Prop d’una cinquantena de persones s’aproparen a donar suport a l’espai. Posteriorment, es celebrà una assemblea per tal d’organitzar la resposta al desallotjament i pensar en properes accions.

1 Comentari »

  • De veras que alabo vuestra constancia en la lucha,aunque como ya le dije a Victor,hasta que no consigamos el cambio de la Constitución DESDE ABAJO,no tengo esperanza en el verdadero cambio.Para mí están por delante los desahuciados de “carne y hueso” y más ahora que ya tenemos el frío encima.Mi mejor deseo es que toméis por primera opción lo que os comento como preferencia,pues el Jardí de Epicur,en el que yo he colaborado activamente en otros tiempos no tan lejanos,sin agua es imposible mantenerlo ya que mantener vivas las plantas es lo más esencial.
     

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.