Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans, Treball i economia

El Govern hauria d’invertir més recursos en matèria de normalització lingüística

Publicat per dia 1 juny 2016 – 14:07Cap comentari | 274 views

El Govern hauria d’invertir més recursos en matèria de normalització lingüística

Share to Google Plus

Ahir un grup d’estudiants van anar a xerrar amb en Guiem Amorós, qui s’ha fet públic per fer una vaga de fam a davant la Conselleria de Medi Ambient, tot recolzat per diputades de Ciutadans i el president de la Fundación Círculo Balear, Jorge Campos.

Mentre xerraven amb ell, els va interrompre la diputada de Ciutadans, ‪‎OlgaBallester‬, coneguda per ser una de les impulsores de la plataforma ‪#‎JONOVAIGDEVAGA‬.

Entre d’altres coses, aquests estudiants li van fer arribar a Guiem el desencís cap al suport per part de grups d’extrema dreta i espanyolisme ranci que el “recolzen”.

Van poder comprovar que en Guiem és una bona persona, amable i comprensiva. Ara bé, no tots els que li donen suport són iguals. Molts dels que li han dit que el volen ajudar també mostren la fòbia cap a Mallorca i cap a la nostra llengua.

A en Guiem li van fer arribar el compromís a lluitar per a que ni a en Guiem ni a ningú li manquin mai recursos per a poder aprendre a llegir, xerrar i escriure en la nostra llengua. No podem permetre que no s’inverteixi més en cursos per aprendre a llegir i escriure en català.

És per això que el sindicat d’estudiant demanaa al Govern que destini més recursos en matèria de normalització lingüística a fi que cap persona es quedi sense feina per no saber xerrar, escriure o llegir en català.

Hem de fer apostes constructives. Volem viure plenament amb la nostra llengua i volem que tota la gent que visqui a la nostra illa l’entengui i la pugui escriure.

Som un poble que no posa barreres ni cap frontera. Som una illa acollidora i per això tenim el deure i l’obligació d’ensenyar a tothom, vengui d’on vengui, la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres tradicions.

Així mateix, les estudiants van treure una sèrie de conclusions.

“En Guiem, que es bomber, serà bomber, ens va dir que de cara al Novembre estudiaria per a la pròxima convocatòria.

Estam convençuts, Guiem, que tu pots! Tu pots aprovar l’examen! Segur que no es tan difícil!”

Per tot això, el Sepc convida a Guiem a deixar la vaga de fam que estan utilitzant políticament uns grups que l’únic que volen és una Mallorca en castellà.

Article realitzat mitjançant una publicació a la xarxa social Fb del Sepc UIB. Us animam a realitzar articles i publicar-los a la nostra plana web mitjançant la publicació oberta. No podem convertir les xarxes socials en el nostre mitjà de comunicació, hem de sobrepassar aquestes formes de fer.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.