Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig

El curs vinent no comptarà amb llibres de text en “modalitats balears”

Publicat per dia 19 juny 2013 – 21:203 Comentaris | 342 views

El curs vinent no comptarà amb llibres de text en “modalitats balears”

Share to Google Plus

L’entitat juvenil Joves de Mallorca per la Llengua ha expressat la seva satisfacció en saber la notícia que cap editorial no materialitzarà llibres de text en “modalitats balears”, després que Anaya hagi rebutjat la subvenció per part de l’IEB per a l’elaboració d’aquests llibres. A continuació, podeu llegir el comunicat amb més detall:

Joves de Mallorca per la Llengua satisfets per la notícia que no hi haurà llibres de text en “modalitats”

L’entitat juvenil aplaudeix que cap editorial hagi acceptat la subvenció.

Joves de Mallorca per la Llengua acull amb alegria la notícia que, finalment, cap editorial ha volgut dur a terme els llibres de text en les modalitats mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer promoguda pel govern que més atacs ha fet a la llengua catalana.

Finalment, Anaya, l’única editorial que tenia possibilitats per dur a terme aquest projecte i que havia de comptar amb una subvenció de 25.000€ de l’Institut d’Estudis Baleàrics, ha comunicat que no farà aquests llibres per al curs vinent.

En temps de crisi econòmica, quan hi ha manca de recursos i una gran taxa d’atur juvenil, és un disbarat tudar doblers en adaptar els llibres de text a les modalitats pròpies de cada illa.

Els llibres de text que es fan servir a les Illes Balears ja vénen adaptats i recullen molt del lèxic propi del nostre parlar. El govern es va excusar en el lèxic característic de l’illa per fer uns llibres nous, tot i que el veritable objectiu era separar i marginar més la llengua catalana.

Des de la nostra entitat estam contents per la notícia i satisfets perquè el projecte a la fi no tiri endavant. Una vegada més el seny fa la contrària al desgovern de José Ramon Bauzá.

3 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.