Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Illes Balears i Pitiüses, Okupació i espais alliberats

El BMN (Sa Nostra) destrueix obres socials: pretén desallotjar el Jardí d’Epicur divendres 4 de desembre

Publicat per dia 2 desembre 2015 – 12:35Cap comentari | 276 views
Share to Google Plus

A l’atenció de la ciutadania i els mitjans de comunicació.

20151204_bmndesallotjaepicurEl Banc Mare Nostrum (antic Sa Nostra) pretén desallotjar aquest divendres el Jardí d’Epicur. El Jardí d’Epicur és l’únic espai alliberat que queda a Ciutat. El lloc, que fa tres anys, era un solar abandonat ple d’escombraries, avui desborda de vida i color. A més d’un hort i un jardí dels quals han tingut cura la gent del barri, aquest lloc és un punt de trobada on s’organitzen xerrades, tallers, concerts i altres activitats gratuïtes fruit de l’esforç de persones voluntàries i veïnes. Considerem que aquest espai és un bé de totes les persones, una obra social on es comparteixen coneixements, oci i bons moments. A més de ser la zona verda més barata de Ciutat (ja que la cura d’aquesta ho realitzen de forma autogestionada les voluntàries implicades), és un lloc que ens ensenya com funciona la naturalesa i on els nens i nenes aprenen que les verdures no neixen dins d’un plàstic que es recull al supermercat. Per aquí han passat públics de totes les edats, i en ell s’han implicat diversos moviments socials.

20151203_diadacontradesallotjament_01_webEl jardí és un oasi enmig de l’asfalt i el gris ciment, una illa enmig del trànsit de cotxes i persones amb pressa. Una llavor, que porta l’esperança d’una ciutat diferent, on les ciutadanes i ciutadans es trobin per habitar l’espai, per compartir-ho i gaudir-ho en una societat que sigui regida per l’interès comú i no pels bancs. Perquè pot ser legal però no legítima, la forma en la qual aquests s’apropien de l’espai. Per això, fem una crida a totes les ciutadanes, perquè pressionin al BMN (Sa Nostra) perquè cedeixi el jardí com a obra social i no destrueixi vilment les il·lusions que les persones han conreat en aquest indret màgic els darrers anys. Demostrem que el recolzament mutu i la solidaritat són més forts que els doblers, trenquem amb aquesta absurda lògica de beneficis privats i pèrdues públiques. Construïm i defensem un món en comú.

A la nostra web hi haurà uns consells sobre com qualsevol persona pot col·laborar amb salvar el jardí d’Epicur: http://tomalaciudad.blogspot.com

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.