Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses

Dissidents es presenta!

Publicat per dia 25 abril 2011 – 17:273 Comentaris | 333 views

Dissidents es presenta!

Share to Google Plus

De Dbalears

Diferents grups anticapitalistes han presentat una candidatura al Parlament amb vista a les eleccions del 22 de maig. Es tracta d’una llista formada per simpatitzants de l’entorn de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, gent provinent del PCPE (Partit Comunista dels Pobles d’Espanya), a més de col·lectius com En Lluita (de formació recent) i d’altres persones a títol personal. Endemés, hi ha dirigents del sindicat CGT. La cap de llista és Laura Camargo, professora de la UIB.

També han presentat una llista al Consell de Mallorca (liderada per Bernat Mas). Dissidents encara no s’ha donat a conèixer. Segons Jaume Calafell, integrant del grup, “l’objectiu de Dissidents no és aconseguir representació, perquè és obvi quina és la realitat de la qual partim i som perfectament conscients de les nostres forces”. I afegeix: “És més aviat una carta de presentació per dir que som aquí i que no ens agrada el que ofereixen la resta de forces polítiques o no ens hi identificam”.
Els impulsors d’aquest projecte, de fet, miren més cap a una consolidació gradual per poder arribar a les eleccions de 2015 “amb prou forces per haver esdevingut un veritable contrapoder” per plantar cara a la situació actual.

Similiar a Catalunya

Feia mesos que en diferents àmbits al voltant de moviments socials es parlava d’una possible candidatura anticapitalista. Inicialment, tan sols es preveia pensant en l’Ajuntament de Palma. Ara, en canvi, s’ha fet la passa autonòmica i s’ha deixat Cort de banda. És un procés similar a la candidatura Desdebaix (que es va presentar a la Generalitat de Catalunya l’1 de novembre passat). Ara bé, a Catalunya va assolir una major unitat al seu voltant i va arreplegar simpatitzants pertanyents a diferents moviments socials. En el seu ideari, hi destaca el decreixement i l’aposta per un nou model energètic.
Pàgina web

http://dissidentsmallorca.wordpress.com/
Llista al Consell i el Parlament

http://boib.caib.es/pdf/2011060/mp13.pdf

http://boib.caib.es/pdf/2011060/mp2.pdf

3 Comentaris »

 • Eva escrigué:

  No conec Dissidents, però Des de Baix comença a tenir una base important. No varen començar fent candidatura sinó reflexió, anys de procés reflexiu de moltes persones. A les seves reunions, on confeccionen el seu programa o l’avaluen, hi ha 150-200 participants actius, Tenen representació a diferents comarques. Desenvolupen accions de protesta contra-poder. No sé, me sembla una candidatura seriosa que no cau en les urgències de les candidatures, sinó que tenen un projecte, propostes concretes per a una política local. Esper que Dissidents Mallorca, amb qui he vist comparacions a diferents mitjans de comunicació, demostrin un terç d’aquesta serietat.

 • Llorenç Buades escrigué:

  Els i les que viuen a Barcelona i també a Madrid no solen tenir en consideració la demografia de cada lloc. Caldria quan es tracta de fer comparacions que aprenguin que quan es mouen 1.000 persones a Palma a Barcelona n’haurien de moure ….X.
  A vegades es pensen que mobilitzen més que a indrets petits i no és així.
  Dissidents no és Des de Baix, però és una bona experiència unitària de caràcter diferent que ens ha servit de molt a tots els que hi participam . Per cert, no sé que és una candidatura seriosa, però s’esdevina una crítica negativa a una situació que es desconeix.
  Jo no som de cap partit, però els que ho són a Dissidents ja hi han guanyat perquè han aconseguit implicar més gent en els seus projectes. Altres no ho han ni provat, i allò que no hi és, simplement, no existeix.

 • holly escrigué:

  LA CULPA ES DE LOS PADRES

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.