Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta, Treball i economia

[Crònica] Victòria en el conflicte laboral contra PIZZERIA KEBAB RICO RICO, història d’una lluita sindical

Publicat per dia 8 març 2015 – 20:19Cap comentari | 218 views

[Crònica] Victòria en el conflicte laboral contra PIZZERIA KEBAB RICO RICO, història d’una lluita sindical

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Des del sindicat CNT ens congratula poder informar que el conflicte que manteníem contra l’empresa PIZZERIA KEBAB RICO RICO situada al barri palmesà de Sont Gotleu s’ha donat per finalitzat gràcies a la concentració de protesta realitzada dissabte passat 28 de febrer a les portes d’aquest establiment.

Recordem que l’empresa devia al nostre company Rachid l’import del deute de salaris no pagats així com la indemnització per acomiadament improcedent. Ambdues qüestions sempre negades per l’empresa.

Aquesta és doncs una victòria no només per a CNT sinó per a tota la classe treballadora mallorquina perquè s’ha demostrat la màxima de que NO HI HA RES MILLOR PER DEFENSAR ELS INTERESSOS DE LA CLASSE TREBALLADORA QUE LA PRÒPIA CLASSE TREBALLADORA.

El passat 28 de febrer de 2015 a les 19 hores i convocats pel sindicat CNT, una vintena d’afiliats al sindicat, simpatitzants del mateix i membres del sindicat CGT que donava suport a la convocatòria es concentraven a les portes de l’establiment PIZZERIA KEBAB RICO RICO, en conflicte amb nosaltres  per l’acomiadament a l’octubre de 2014 del nostre company Rachid, el deute dels seus salaris i la  indemnització per acomiadament.

A les 19 hores va començar la concentració, moment en el qual els piquets informatius del sindicat varen començar a repartir octavetess als transeünts del barri, a les quals s’explicaven quines eren les nostres reivindicacions, com és la política laboral d’aquesta empresa i sol·licitant el boicot als productes de l’establiment.

Als 20 minuts de començar una trucada telefònica del propietari del negoci ordenava als treballadors en el seu interior apagar els llums del local i baixar les barreres del negoci.

En aquest moment l’alegria entre els manifestants no podia ser major, es complia la màxima aspiració que es buscava amb la convocatòria de la concentració, és a dir que el negoci perdi diners mitjançant la crida al boicot.

Així i tot, varem romandre en el lloc informant als veïns sobre les malifetes del propietari del negoci, entre altres coses perquè sabíem que si ens anàvem del lloc s’obriria el local al públic, cosa que va ocórrer en un moment que varem fer un recés per prendre alguna cosa a un bar proper. Així que sense pensar-nos-ho dues vegades tornarem a la càrrega (aquesta vegada amb megafonia inclosa) moment en el qual l’amo del negoci va ordenar als seus treballadors tancar l’establiment  de forma definitiva perdent tota la venda del dissabte a la nit (la més important).

Minuts després, i cabrejat, el gestor de l’establiment Miguel Ángel Cañas es va presentar personalment en el lloc per sol·licitar-li a la policia que deposéssim la nostra actitud (veure per creure), cosa que no va ocórrer evidentment.

Ja era de nit (les 22:00 h.) Així que veient que el negoci ja no anava a obrir i havent complert el nostre objectiu ens varem marxar, no sense abans recordar per megafonia que fins que el conflicte no es solucionés tornaríem les vegades que fesin falta.

Al dilluns següent, el propietari del negoci es va posar en contacte amb els serveis jurídics de CNT Palma i amb la clarivident introducció “He decidit pagar finalment a Rachid, perquè o li pago a ell o m’enfonseu el negoci” es va concertar una cita per al dijous 5 de març, moment en el qual va abonar els 2.500 € que devia all treballador.

Cal recordar que anteriorment a aquesta quantitat, aquest empresari ja es va veure obligat a abonar al treballador 740 € de diferències salarials respecte al que havia cobrat, gràcies a una denúncia guanyada a Inspecció de Treball.

Volem donar les gràcies a totes les persones que vingueren a la concentració, doncs sense la seva col·laboració no hagués estat possible collir l’èxit d’aquest conflicte.

Esperem doncs que amb aquesta acció als empresaris de Balears els hagi quedat clar:
SI TOQUEN A UN, ENS TOQUEN A TOTS/ES!

CNT-AIT, S.A.D Palma
Secretaria d’Acció Sindical

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.