Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Manacor, Okupació i espais alliberats, Publicació oberta

[Crònica] S’obrin les portes de L’Ateneu Lo Tort, un espai de llibertat, confluència i aprenentatge

Publicat per dia 17 març 2016 – 9:15Cap comentari | 303 views

[Crònica] S’obrin les portes de L’Ateneu Lo Tort, un espai de llibertat, confluència i aprenentatge

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Després de mesos de treball per adequar l’espai, finalment l’Ateneu Lo Tort s’ha convertit en una realitat tangible, un espai que pretén ser un punt de trobada entre les diferents persones i col·lectius del municipi i, que dissabte passat va obrir les seves portes a les 16 h.

D’entrada, el capvespre va començar amb l’acostament tímid d’algunes veïnades del poble. Tot seguit, al voltant de les 17 h en Tià Adrover amb l’acompanyament a la guitarra d’en Manu de la Vereda, varen fer volar la imaginació de les més petites, i no tan petites, amb una adaptació no patriarcal de la rondalla de n’Espardenyeta. A poc a poc el capvespre es va anar animant i cada vegada més veïnades del poble s’acostaven a conéixer l’espai, a prendre algun refresc i a xerrar una estoneta. Mentrestant N’Emmi Finnozi i en Manu de la Vereda es preparaven per a la seva actuació i, aquesta no va decebre. Primerament, N’Emmi va recitar uns quants poemes musicats per en Manu, que poc després ens va delectar a totes amb cançons, poemes i reflexions.

Seguidament, dues persones de l’assemblea de l’Ateneu, varen explicar breument les motivacions que han duit a crear aquest espai, així com el funcionament d’aquest i com es pot participar, destacant a n’aquest punt, que si bé són els dos col·lectius, avanç esmentats, els que impulsen el projecte, aquest està obert a la participació de persones que, a títol individual vulguin participar de la seva gestió, com també la incorporació de nous col·lectius a l’espai que assumeixin com a propi el projecte, tant en l’àmbit ideològic com de gestió.

Just després, totes les persones assistents varen poder gaudir d’un sopar vegà elaborat pels propis membres de l’Ateneu, com també de les aportacions culinàries i desinteressades de persones afins al projecte. Ja per acabar aquesta jornada, es va muntar una jam session oberta, a on algunes de les assistents varen poder experimentar amb els instruments que allà s’hi trobaven.

Així es va donar per acabada una jornada que va aconseguir ajuntar a tres generacions de persones i que és la primera pedra d’un projecte que pretén anar construint una alternativa social de caire rupturista i transformadora, així com esdevenir un element més de contrapoder popular.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.