Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ca ses Mopis, Ciutat, Illes Balears i Pitiüses, Okupació i espais alliberats

[Seguiment] Què passava a Ca ses Mopis (P. Fleming)?

Publicat per dia 18 juliol 2016 – 17:008 Comentaris | 2.447 views
Share to Google Plus

CA SES MOPIS – Plaça Fleming

Aquesta darrera setmana ha estat molt intensa: hem anat sumant genteta! Per una banda el Cine Fòrum va creixent i, cada vegada, s’acosten més persones a gaudir d’una estona plegades… i de les crispetes ^^ Dimarts 19 a les 21:30h posarem Persépolis! Per l’altra, el col·lectiu de Joventut Rebel, els dilluns seguirà amb les sessions d’autoformació oberta, amb lectures de textos o pel·lícules, com la que han posat avui, L’ona, per tractar el tema de l’autoritarisme i les seves formes. Apart, els col·lectius Ulls Sadolls i Oficios Terrestres organitzaren dissabte passat el II Laboratori de creació pel calendari transfeminista 2017 “Bruixes, santes i insubmises”, on s’ajuntaren una vintena de persones. També vàrem poder escoltar en Marc Morell al col·loqui “Què és la gentrificació? Ciutat, turisme i societat”, on es generà un ric debat que durà fins a l’hora de sopar, en el qual degustàrem unes delicioses truites veganes i ensalada. Estau atentes perquè, cada dijous, tendrem qualque coseta abans, durant o després del sopador. Per exemple, el pròxim dijous 21 tendrem música en directe, amb en Pau Picó! Com apunt final, el grup de teatre ha començat a reunir-se i han decidit que per setembre s’iniciaran les activitats encara que, tal vegada, durant l’estiu hi hagi alguna reunió, així que si t’interessa no et despistis: la pròxima reunió serà divendres 22 a les 18h. Idò sí, aquí us deixam el calendari d’aquesta setmaneta:

Activitats 18-24 juliol

 

 

 

Cuina

Biblioteca

Aquest darrer mes l’espai ha començat a viure, i han passat moltes coses. S’ha fet feina preparant els espais per habilitar la biblioteca, el gimnàs, la cuina, la tenda de roba per a totes i el taller de bicicletes.

Mentrestant s’han fet moltes activitats, com per exemple l’assemblea d’infants que va organitzar un taller de ball-zumba! També un taller de monstres i barbaritats en què amb diferents objectes (botelles, flors, papers, colors i el que els hi ha vengut de gust) han representat i construït tot allò que han volgut. El darrer que han fet ha estat un taller de ball de bot i castanyetes, on totes s’ho passaren molt bé. Per suposat, totes les activitats han estat acompanyades d’un bon berenar que han duit els propis participants i les seves famílies.

A l’hora s’estan organitzant tallers perquè ens formem entre totes, per estructurar conjuntament com ha de ser l’espai i la nostra manera de relacionar-nos. Per començar hem fet el taller d’assemblearisme, on hem treballat els diferents rols d’una assemblea, com dinamitzar la presa de decisions i arribar a un consens, i què entenem per consens.. Estan en procés altres tallers. Un serà per tractar temes com, de quina manera volem viure l’oci, on parlarem entre altres coses del consum d’alcohol, que per ara, i com a mesura preventiva, no es consumeix a l’espai. D’aquesta manera intentam crear una alternativa al model d’oci vinculat al consum. Un altre taller que es realitzarà aviat va sobre com els mitjans de comunicació que utilitzam, influeixen en el tipus de relacions que generam i en la manera de relacionar-nos o aïllar-nos. Debatent sobre això, sobre el que volem projectar en aquest espai, i quines necessitats d’informar i comunicar-nos  tenim, s’escollirà a quines xarxes o mitjans de comunicació mediàtics ens volem vincular. Finalment per ara s’està organitzant un taller de veganisme i antiespecisme. De totes maneres a l’espai ja tenim decidit que tot el menjar serà vegà, però veim necessari aquest taller per formar-nos i conscienciar-nos més del tema.

I encara ens queda temps per a més coses, com per exemple es va dur a terme la presentació de l’Anuari 2015 de contrainfo.cat, una taula rodona sobre l’ocupació a Mallorca durant les darreres dècades on hem pogut reflexionar i aprendre d’altres experiències, dels encerts i dels errors. La darrera presentació que hem fet ha estat la del llibre “Els orígens de la civilització” sobre el moviment kurt i una xerrada debat sobre Confederalisme Democràtic amb Sivan Zerdesti, traductor del llibre.

A més a més dimarts passat va començar el Cine Forum, on durant aquest mes de juliol cada dimarts a les 21.00h es projectaran pel·lícules per a totes les edats. I s’espera que sorgeixin noves propostes per al següent mes d’agost. Pareix mentida però n’hi ha més, dilluns dia 11 de juliol, a les 16.30h començarà un cicle d’autoformació oberta, on es durà a terme una lectura de textos [mirau convocatòria]. També tenim un grup de teatre que farà un taller d’iniciació dimarts dia 12 de juliol a les 18.00h.

Han seguit les feines cada dia, ja que són necessàries per acabar d’habilitar l’espai. A part de les convocatòries que vos hem anunciat abans, vos convidam a participar a les assembles dels diumenges (17.00h) i a venir a Ca ses Mopis perquè entre totes podem seguir construint l’espai que volem. Està clar, per part de totes les persones, que el projecte no ha de ser el de gestionar un espai on hi hagi una oferta de serveis, sinó el de crear un lloc de trobada on tothom participa igualment de la gestió sense delegar-la. Per això totes les interessades poden proposar-ne i participar de les activitats que s’escullen conjuntament.

Activitats 11-17 juliol

Aquesta setmana, la del 7  al 13 de juny, ha estat molt productiva a l’espai!

Vàrem començar amb l’assemblea dels infants, on ens ajuntàrem les persones (petites i grans) interessades. Una de les coses per les que hi havia interès era fer un berenar amb posterior sessió de ball, el qual es durà a terme avui dimarts 14 de juny a les 17h, passa-t’hi si vols divertir-te i ballar ^^ Pots dur el que te vengui de gust per menjar!

Després vàrem tenir l’oportunitat de que contrainfo.cat vengués a presentar l’Anuari 2015, xerrada a la que assistiren unes 50 persones que assegudes a la fresca escoltaren el que les companyes ens havien vengut a contar.

L’assemblea sobre propostes, activitats i idees que volem realitzar a l’espai va ser molt interessant, se coneix que hi ha molta gent motivada per començar a passar a l’acció, si vols saber-ne més acosta’t i descobriu ;)

Finalment, diumenge tinguérem l’assemblea general, tenim molts temes per debatre encara, estam posant dates per poder xerrar en profunditat els que més ens preocupen. Les comissions estan en marxa i fent molt bona feina!

Per acabar, deixam aquí una graella amb les activitats i assemblees previstes per aquests dies.

activitats 14-21

Dilluns 6 de juny

20160606_esa_identificacio_pxAl matí han continuat les tasques d’habilitació de l’espai; així com les visites de les veïnades i molts d’oferiments d’aquestes.

L’horabaixa s’ha produït la primera identificació d’una de les persones que en aquell moment es trobaven dins l’espai per part de la policia local assignada al barri de s’Arxiduc.

Diumenge 5 de juny

Durant el matí s’ha seguit habilitant tot l’edifici: agrupar la brossa i els enderrocs, fer net, arreglar mobles, etc. Recordem que es va publicar una llista de necessitats per qui pugui aportar res, per tal de poder deixant l’espai a punt per a que es pugui començar albergar-hi activitats.

Al migdia hi ha hagut un dinar col·lectiu en el que cadascuna va portar menjar per compartir, per tal de començar a crear comunitat entre les persones decidides a participar de l’espai.

20160605_esa_assemblea_02_dmEl plat fort s’ha produït a les 17h: hi ha hagut assemblea general en la que s’ha començat a organitzar la gestió de l’espai. Conscients que hi han molts d’aspectes que necessiten un debat obert previ per tal d’establir posicionaments col·lectius i definitius, s’han arribat a alguns acords temporals per tal de fer front a aquestes qüestions fins a que siguin conseqüentment debatudes i consensuades. Per exemple, es manté el posicionament respecte als mitjans de comunicació: per ara no es parlarà amb ells i es desviarà tota la comunicació a través de contrainfo.cat.

Finalment, s’han definit les línies generals i tasques que han de dur a terme les comissions que s’han considerat necessàries per anar donant vida a l’espai. Aquestes són: infraestructures, legal, cures, alimentació i economia. Dins l’espai podreu conèixer quan es reuneixen cadascuna d’aquestes.

Dissabte 4 de juny

El dia al nou espai ha començat a les 9 h amb la jornada de feina que hi havia programada per tal d’habilitar-lo. A mesura que ha anat avançant el dematí s’hi ha anat afegint més gent i fins les 14:30 h la feina ha retut de valent, amb unes 20 persones col·laborant. Així, s’ha aconseguit netejar gran part de les sales dels tres pisos i destriar els mobles i materials que s’anaven trobant segons si es podien utilitzar o si s’havien de reciclar.

Tot això s’ha aconseguit, en part, gràcies als materials que ens han duit les veïnades, que han volgut ajudar aportant mascaretes, graneres, lleixiu, aigua, menjar… A part, s’ha seguit acostant gent del barri que s’interessava pel projecte.

L’horabaixa, s’ha seguit amb les tasques i cap el capvespre pràcticament totes les sales estaven granades i fregades, sobretot les del primer i segon pis. Mentre, s’ha oferit un trempatxo de manera gratuïta a la gent que passava i també a les que es trobaven fent feina a l’espai.

Per finalitzar la jornada, un parell de persones s’han afegit a la “jam” que hi havia programada on s’ha aprofitat per compartir les experiències del dia.

 

8 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.