Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses

[Crònica] La primera setmana del Correllengua 2013 ha tornat a acabar amb un gran èxit de convocatòria

Publicat per dia 21 abril 2013 – 16:25Cap comentari | 217 views

[Crònica] La primera setmana del Correllengua 2013 ha tornat a acabar amb un gran èxit de convocatòria

Share to Google Plus

Milers de persones participen de les diferents activitats dutes a terme durant la primera setmana del Correllengua 2013.

Avui, diumenge dia 21 d’abril, la Flama ha acabat la seva primera setmana de reivindicació pels pobles de Mallorca. Des del seu començament, ja fa uns dies, fins avui, milers de persones s’han passat la Flama de mà en mà i han participat, d’una manera o d’altra, d’aquesta activitat organitzada pels Joves de Mallorca per la Llengua.

Durant el diumenge d’avui s’han realitzat dues columnes diferents, que han portat el nom de Joan Teixidor i Antoni Torrandell. La primera columna ha començat a Búger, i d’aquí ha partit a Campanet, portada per cavalls, i Selva, on la Flama ha estat rebuda pels caparrots i el xeremier del poble, que ha partit fins a Mancor tocant la xeremia. A Mancor l’esperaven els gegants i els dimonis, a més de tota la gent del poble, que havia sortit al carrer. La pròxima aturada ha estat la de Lloseta, on els més petits han pogut gaudir de tot un seguit d’activitats per a ells. Abans d’arribar al final de la seva ruta, a Consell, la Flama també ha passat per Binissalem, on coincidint amb la trobada d’escoltes per Sant Jordi, s’ha omplert la plaça de joves que han escoltat el manifest i s’han passat la Flama.

La segona columna ha estat la d’Antoni Torrandell, que ha començat a Lloret amb una petita ballada acompanyada de flabiols i una volta pel poble. Tot seguit un grup de ciclistes han dut la Flama fins a Montuïri, on l’esperaven els xeremiers i tota la gent del poble que era a la plaça, coincidint també amb la fira del llibre. L’acte ha acabat com en tots els pobles amb la llegida del manifest i amb una mostra de ball de bot realitzada pels més menuts del poble. De Montuïri, la Flama ha sortit cap a Algaida, on gent de totes les edats ha escoltat el manifest, llegit pels més petits, i han fet relleus fins a Llucmajor, la darrera aturada, on els xeremiers i la gent del poble ha pogut rebre la Flama.

Un any més, el Correllengua aconsegueix treure al carrer milers de mallorquins i mallorquines amb un mateix objectiu, lluitar a favor de la llengua pròpia, i fer-ho de la millor manera possible: portant la Flama de la Llengua, sempre viva, de mà en mà. Durant aquesta setmana, el Correllengua 2013 ha portat la Flama a diferents instituts de l’illa, i també pels primers pobles d’enguany, on tots els que han volgut participar han pogut gaudir de diverses activitats organitzades per la gent del poble, des de jocs infantils, cadenes humanes, ballades, i fins i tot alguns concerts. Però això només és el començament, ja que a partir de demà, La Flama seguirà anant als instituts pels que encara no ha passat, i també es duran a terme altres activitats del Correllengua Cultural, com un torneig d’escacs  una ruta històrica i un concert de música jove a Can Alcover. Destacar també dimecres dia 24, quan es durà a terme el Correllengua UIB, dedicat a Monserrat Casas. I així, el pròxim cap de setmana, el Correllengua 2013 tornarà a passar també pels pobles que encara no hagin rebut la Flama de la Llengua.

A continuació podeu trobar un resum del que va ser la jornada d’ahir dissabte dia 20:

El Correllengua 2013 comença a recórrer els pobles de Mallorca

La Flama de la Llengua, recollida  del Santuari de Lluc, va començar ahir, la que és la seva ruta més coneguda i amb més participació de totes les activitats del Correllengua: la ruta dels caps de setmana, la que passa per tots els pobles de la nostra illa. Aquest cap de setmana i el pròxim, el de dia 27 i 28 d’abril  han estat els dies escollits perquè la Flama recorri la Part Forana de Mallorca, que acabarà la seva trajectòria d’enguany dissabte dia 4 de maig a Palma, amb una cadena humana.

La marxa es va dividir en dues columnes, una dedicada a Marià Villangómez, que va passar per una part de la Serra de Tramuntana, i la segona, que va recorrer diferents municipis del Raiguer i el Pla de Mallorca, ha rebut el nom de Salvador Espriu, ambdós importants literaris dels quals es celebra, enguany, el seu centenari.

La columna Marià Villangómez va començar a les 10.00h del dematí a s’Arracó, al municipi d’Andratx  amb la llegida del manifest del Correllengua 2013. La pròxima aturada fou Andratx. A les 12.15h la Flama va arribar a Calvià. Després de sortir de Calvià, els portadors de la Flama es dirigiren a Galilea. Puigpunyent. Esporles. Palmanyola. Per finalitzar aquesta ruta, la primera del Correllengua 2013, la Flama arribà a Bunyola, on es va fer la darrera llegida del manifest del dia i un concert organitzat pels Solidaris Encausats de Bunyola.

La segona columna, anomenada Salvador Espriu, va partir també a les 10.00h, però aquesta des de Santa Maria, i després de la llegida, com en cada poble, del manifest del Correllengua 2013. Després de començar a Santa Maria, la Flama seguí cap a Santa Eugènia. Els pròxims relleus varen ser els de Sencelles i Costitx. A hora de dinar la flama va arribar a Llubí. A les 16.00h, ja amb la panxa plena, participants i voluntaris de Joves de Mallorca per la Llengua es dirigiren cap al pròxim poble,  a Maria, pròxim relleu de la Flama. De Maria de la Salut la flama sortí cap a Ariany, una de les darreres aturades d’aquesta columna. El darrer relleu fou  el de Manacor.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.