Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Llubí, Països Catalans, Publicació oberta

[Crònica] El primer acte de la Comissió 31D Llubí acull una trentena de persones

Publicat per dia 21 desembre 2016 – 18:44Cap comentari | 326 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El passat diumenge presentàrem davant una trentena de persones la Comissió 31D Llubí, una entitat impulsada per joves del poble que té com a objectiu principal la celebració d’una Diada de Mallorca popular i reivindicativa.

Després d’una breu presentació de la Comissió 31D Llubí, es pogueren escoltar dues ponències molt interessants, una de l’historiador local Gabriel Alomar i l’altra de l’activista i periodista Tomeu Martí. Gabriel Alomar va fer un exercici de memòria col·lectiva al recordar l’aprovació l’any 1991 d’una moció de l’Ajuntament de Llubí a favor del dret d’autodeterminació de tots els pobles. Entre retalls de diaris i fotografies, l’historiador llubiner va explicar als assistents el context polític del moment i la tendenciositat dels mitjans de comunicació a l’hora de cobrir la notícia.

Per la seva banda, Tomeu Martí va fer un repàs històric de l’evolució de la manifestació que es duu a terme a finals de desembre a Ciutat. Així mateix, no va desaprofitar l’ocasió per exposar quines són les raons que des del seu punt de vista justifiquen el 31 de desembre com la data més adequada per ser declarada Diada de Mallorca, raons que també nosaltres compartim i defensam.

Finalment, ponents i assistents poguérem gaudir d’una xocolata calenta amb ensaïmada.

El dia 30, tots a Ciutat per reclamar un veritable autogovern!

15622243_1877379019161074_3390361488968482109_n

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.