Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Actualitzat] 12M-15M: Tornem a Plaça Islàndia

Publicat per dia 12 maig 2012 – 22:072 Comentaris | 402 views

[Actualitzat] 12M-15M: Tornem a Plaça Islàndia

Share to Google Plus

[00h25]: Després de l’amenaça constant per part de les forces policials (retencions de manifestants, requisa de material…), l’assemblea de la plaça (més de 200 persones) ha decidit quedar-s’hi tota la nit. Així i tot, la policia ens ha informat insistentment que a les 00h15 està previst que desallotgin la plaça, però en aquests moments la impressió general és que l’ordre no es complirà. Sembla que es tracta d’una mesura més de coerció.

[CRÓNICA]: El 12 de maig s’ha despertat amb la Plaça Islàndia plena de policies que han advertit de forma arbitrària i sense cap tipus de prova que quedava prohibit instal·lar cap tipus d’element que donés senyal d’una possible acampada. Aquesta és la seva resposta a una mobilització global contra el sistema de privilegis cap als polítics i banquers que, com fa un any, ha recorregut els carrers de Ciutat. Un exemple d’aquesta coacció s’ha produït quan uns companys passejaven amb estoretes, els quals han estat amenaçats amb la retirada de les possessions personals. Tota una mostra més de l’absurd policial.

La manifestació, congregada des del Passeig del Born, s’ha iniciat a les cinc i mitja amb una perfomance que simulava l’estat dictatorial al que ens estan enfonsant. Un exèrcit armat ha llegit els no-drets dels ciutadans, mentre que reprimia les veus dissidents. Acte seguit, entre vuit i deu mil persones han envaït Jaume III i una escena ha evidenciat a qui protegeix la policia. Ha quedat ben clar: al pas de la manifestació, uns deu agents han custodiat les portes del Corte Inglés. Es ben sabut que s’entén per protecció ciutadana.

La mobilització s’ha caracteritzat per la confluència de les lluites que dia a dia s’articulen davant la política d’austeritat i retallades. Per això, nombrosos col·lectius com la plataforma Crida, assemblees del sector sanitari, llaços pel català i nombroses mostres de rebuig al tancament del Hospital General i del Joan March s’han trobat. De la mateixa manera, també hi ha hagut un bloc crític de caire anticapitalista i propostes per un canvi de sistema, més enllà de les reformes. És més perillós estar a la costa i junt al port que enmig de la mar.

Així, a ritme de batucada i càntics, aquesta anava avançant cap a Avingudes fins que ha arribat a la Plaça Islàndia, que avui recupera el seu nom ja que en Jaume I torna a ser portador de la bandera. El manifest s’ha llegit i s’han recordat algunes de les iniciatives que sorgiren arran del 15M a Ciutat com, per exemple, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Padrins i Padrines Flautes de Ses Veles o Toma la Ciudad.

A hores d’ara, envoltats de policies, hi ha torn obert de paraula i s’ha animat a prendre la plaça avui vespre, així com s’han plantejat iniciatives com l’objecció fiscal. No es pot dir que la jornada hagi acabat perquè, mentre acabam la crònica, sentim crits de «Jo em qued!». No obstant, ens informen que la policia continua requisant sacs de dormir i demés material per pernoctar.

Les imatges d’aquesta galeria són de @MatiesMelia. Podeu enviar les vostres fotografies a contrainfo@contrainfo.cat

2 Comentaris »

 • Josep escrigué:

  La policia ha acabat desallotjant la plaça cap allà a la 1 de la nit.

 • ningu escrigué:

  La “plaça” no es important.
  Ara el que em de fer es portar les assambleas als barris. Visc a S’Arenal per aqui la gent no ha fet res, res de res….
  Em de fer grand en 15M.
  Una frase que s’ha dit molt es “El PUEBLO unido no será vencido”. Cuan diu “PUEBLO” es refereix al 99% i per ara sols ens manifestem un 3%…. tenim molta feina per fer….
   

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.