Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Defensa del català, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

Carta oberta dels joves a l’equip de govern en relació amb la vaga

Publicat per dia 30 setembre 2013 – 17:316 Comentaris | 493 views

Carta oberta dels joves a l’equip de govern en relació amb la vaga

Share to Google Plus

Repoduïm a continuació, la carta oberta dirigida a Camps i a Bauzá que ens ha fet arribar el col·lectiu Joves de Mallorca per la Llengua i en el qual expressa la voluntat de tornar a les classes, però amb una situació digna.

Nosaltres, els joves, volem tornar a les aules

Per a vostès President, Consellera d’Educació i Secretari Autonòmic d’Educació de les Illes Balears.

Aquestes paraules les escrivim els joves de les Illes per dir-los que prou. Prou de voler fer valer la seva voluntat no negociadora, prou de mantenir un discurs monolític que és criticat per tothom, prou de veure els nostres docents com els gegants que cal abatre, perquè ni ho són ni cal abatre’ls, prou d’intentar fer por als nostres pares amb amenaces que neixen de la incompetència, prou d’amollar els seus cans de pressa amb cadira parlamentària, prou de perseguir la llengua del nostres padrins, perquè també és la nostra, prou de perseguir-nos perquè som joves i veiem el que vostès no veuen. Prou.

Nosaltres, els joves, volem tornar a les aules. Volem tornar a les nostres aules perquè ens queda molt futur per davant i el volem rebre com es mereix, essent part d’una societat preparada, crítica i coherent, i els seus actes no ens ho permeten. Els joves, ahir hi vàrem esser, vàrem formar part de la fita democràtica que va tenir lloc a les Illes Balears, la comunitat que vostès aspiren a fer a la seva imatge i semblança, i que nosaltres, juntament amb els nostres pares i mares, padrins i padrines docents, amics i amigues, no estem disposats a acceptar, perquè no és la imatge i semblança que volem tenir en el nostre futur.

Nosaltres, els joves, sabem quin és el nostre paper dins la situació social que vostès han provocat. Els nostre lloc està amb els nostres models, és a dir, els docents que miren perquè el nostre futur i present sigui veritablement nostre arriscant la seva estabilitat econòmica i, en alguns casos, la seva situació laboral, i amb els nostres pares i mares que vetllen per protegir el més estimat tresor que ens deixaran, la nostra educació, la nostra empenta i la crítica.

Nosaltres, els joves, avui a les 16h no ens seurem amb vostès dins cap sala de reunions de la Conselleria d’Educació. A l’altre part de la taula estaran aquells que nosaltres considerem que estan capacitats per decidir per nosaltres, però no ho dubtin que la nostra veu, com la remor de la mar de les nostres costes, estarà present dins la sala on es decidirà com enfrontar-nos al nostre futur.

Nosaltres, els joves, volem tornar a les aules, però no sota cap preu ni consigna. Volem tornar a les aules amb uns mínims de qualitat i compromís que permetin als nostres docents realitzar la seva tasca de la millor forma possible, que permeti als nostres pares i mares poder estar segurs que és la formació que ens volen deixar i que a nosaltres, els joves, ens permeti desenvolupar-nos com ciutadans democràtics.

Nosaltres, els joves, igual que els nostres pares i mares i docents també ens hi jugam molt i tampoc defallirem.

6 Comentaris »

 • gustavo escrigué:

  soy extranjero, mi catalan no es muy bueno y me resulta imposible entender en profundidad la carta. una pena. parece q los de afuera quedamos excluidos de las reivindicaciones.

 • Caridad escrigué:

  Senyor figaflor, jo no som mallorquina, som catalana, però vaig venir a Majorca fa ja mmm be, passan els quarante anys, potser, faci quolque falta ortogràfica. Però es que vaig aprendre escriure es “mallorquí” llegint. Vaig fer classe escola de monges. Prohibidíssim xerrar mallorquí, temps de sa dictadura. Pares murcians, ja pots pensar lo rebutjada que vaig ser per aixó (putes forasters)……..que vull dir? que me feis por, en Hitler va ser fill d’aquells intolerants, d’aquells xenòfobs….qué feis?? ses llèngues son per comunicar-se. Qualsevol, anglés, espanyol, mallorquí i no catalá,….que tot aixó no li veig cap ni peus, som humans, aquets radicalismes son perillosos.
  Apart, no crec massa amb es docents acomodats, tenc una filla arruinada educacionalment per sa desidia de molt d’ells…..hi hauria tant que dir… anam ben malament. Es sa meva visió, que com totes és ben respectable.

 • On són els de la fila de darrere? escrigué:

  Joves demanat ser ciutadans democràtics? Que volen tornar a les aules perque… perquè els robin la seva joventut? Que decidan per ells el seu futur? Aixó cada vegada està pitjor. L’educació per a la ciutadania està fent pitjors estralls que la religió católica… doncs ara tenim la religió de la Democràcia (TM.) la que s’encarrega de salvaguardar la fe en la mateixa estafa que ens venen des dels anys 70.
  Nomès esper que no siguin així tots els i les xavalxs que donant suport a la vaga, que encara quedi una mica de discurs propi, de sentiment i no solament la repetició dels discursos buits de sindicats i aspirants a polítics. Encara que ja solament el fet de proclamar-se com “els joves de la illa” crec que diu bastant de per on van els tirs…

  … per favor que tornin els de la fila de darrere!! 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.