Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Illes Balears i Pitiüses, Opinió

[Opinió] Apologia de l’abstenció

Publicat per dia 19 abril 2011 – 13:42Cap comentari | 222 views

[Opinió] Apologia de l’abstenció

Share to Google Plus

Vaig veure fa un parell de dies, com el polític de torn declarava que “no ens podem anar. S’ha de votar o voldrà dir que estem d’acord amb tot el que ha passat” (fent referència a la corrupció). Aquesta, és la primera cançoneta de la temporada, després vindrà el PP, el PSOE, i el Partido de la Marihuana a dir-nos “heu de votar” “si no votes, després no et queixis” (però pagam imposts, no??)… i no. No tota l’abstenció és igual.

Crec que tothom estarà d’acord en considerar reprovable l’actitud de totes aquestes persones que “passen” de la política. Però no son tants com creiem. Hi ha altre abstenció respectable (que molts “polítics” volen que no sigui present).

Així, per exemple, la gent d’ideologia anarquista, s’oposa al sistema capitalista i burges establert (i també per tant, a les eleccions), o alguns independentistes s’oposen a l’autonomia perquè volen formar un estat lliure. Molta d’aquesta gent, s’implica en la vida política i social de les Illes i fa “política” en el sentit ample de la paraula. Estic d’acord, però, que son quatre.

Però HI HA ALTRE ABSTENCIÓ, (crec que és la majoritària), que s’ha d’entendre: (sobretot a dia d’avui). És aquella de la gent que no es sent identificada amb cap opció (potser perquè els polítics no estan a l’altura de les expectatives, potser perquè es creu que els programes electorals s’haurien de complir, o senzillament, perquè cap polític li agrada (que ningú surti amb la tonteria del “si no t’agrada fes el teu partit!!!!”)

Perquè una persona que va a votar, no a qui creu millor, sinó el que és per ell el mal menor és millor que aquell que no vota?

Només entendria una opció millor. El vot nul (però, sincerament, anar a la platja un diumenge, és més atractiu que anar a fer el “paripé” al col·legi electoral…)

L’única cosa que es pot reprotxar a aquests abstencionistes, és que potser son massa il·lusos si creuen que la baixa participació podrà provocar una reflexió profunda a la classe política…

UNA ALTRE COSA! Algú s’ha aturat a pensar al país “tan cutre” que tenim, que els polítics son considerats als sondejos d’opinió com un problema… (I haurien de ser part de la solució!)

Encara, esteu segurs, que la gent que s’absté, està tan loca????

A mi em pareix que aquests discursos d’ “anar a votar” amaguen (en part) una visió d’una classe (política), que no vol perdre els seus privilegis (no se si perillen, els seus privilegis). I quins són els seus privilegis ara per ara (a part dels sous)? Seguir sent considerats com els representants (i interlocutors) del poble.

Abstencionistes, no vos desanimeu! Hi ha llocs, on han tret a cosses als polítics “de sempre” i han posat a altres (a part d’Egipte i Tunísia, eh??!). Lamentablement, com diu Obrint Pas (no anava a citar a Chomsky): Tot era mentida al país dels farsants/fins que la veritat els esclatà a les mans/van fer eleccions i la van derrocar/i la gran mentida tornà a començar.

Joan Pau Jordà

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.