Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

[Acció] Encartellada l’ambaixada alemanya en solidaritat amb les lluitadores al bosc de Hambach

Publicat per dia 9 novembre 2015 – 9:44Cap comentari | 209 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Fets breus sobre la mineria de ligniti a Renania (Alemanya)

hambacher-forst-bleibt

A la regió de Renania,  a Alemanya, la companyia RWE està explotant 3 mines de ligniti, d’on extreu al voltant de 100 milions de tones cada any. A més, gestionen 5 plantes energètiques on el carbó està sent cremat com a mitjà per a produïr energia. Aquesta indústria causa al voltant de 100 milions de tones de CO2  a l’any, i allibera un munt de pols fina, a més de metalls pesats, elements radioactius i uns altres contaminants.  Per evitar que les mines s’inundin d’aigua, el nivell subterrani de l’aigua a la regió està sent descendit fins a una profunditat de prop de 500 metres, la qual cosa porta amb si  fortes conseqüències per a la Naturalesa. A més, molts pobles estan sent “reallotjats”, la qual cosa significa que la gent que vivia allà és obligada a mudar-se i el terreny està sent destruït i contaminat. Per a la mina més gran a dia d’avui en aquesta zona – la mina de Hambach – el bosc de Hambach està sent talat des de 1978.  El pla de la companyia és haver-ho talat completament en 2018.

L’okupació del bosc de Hambach

A l’abril de 2012, el bosc va ser okupat per evitar que fos talat i així intentar contenir el creixement de la mina. Des de llavors les okupacions han estat desallotjades diverses vegades, però en totes una re-okupació va tenir lloc poc temps després. La lluita continua el seu curs.

La nit del divendres 6 de novembre, en un gest llobí, acudirem a la crida de les nostres companyes.

Algunes incivilitzades donàrem un to verd i combatiu a les fredes vidrieres de l’ambaixada alemanya, amb uns alegres cartells que recordàven que el bosc de Hambach roman en lluita.

L’acció, més enllà d’emprenyar a un parell de diplomàtics, tenia les següents motivacions:

- Solidaritzar-nos amb les companyes repressaliades per la policia al bosc de Hambach. Així com amb totes les antagonistes, poblacions desplaçades,  animals i plantes que es veuen abocades al combat contra el gegant de la mineria.

- Difondre la lluita contra la mineria, entenent aquesta com un exemple de les resistències a l’imperi del trident industrial (desenvolupament-progrés-tecnologia) que es menja el món bocí a bocí.

- Predicar amb l’exemple a Mallorca. Creiem que la destrucció del territori és la darrera fase del capitalisme. L’apropiació del nostre mitjà i  entorn social és la prova que al Capital no li queda molt més per devorar. A sa nostra roqueta el procés devastador és ben avançat i la lluita contra el mateix roman paralitzada en tràmits administratius. El conte de l’illa de la calma ja no ens el creim.  Recuperar la lluita de les mans de l’immovilisme burocràtic és clau per començar.  Per això, l’’acció directa, la desobediència,  el sabotatge, el boicot, la imaginació. etc., són les eines que hem d’esmolar. Encoratjam a empunyar les destrals,  càvecs, xorracs.

Contra l’energia de carbó – aquí i a tot arreu!

HAMBACHER FORST BLEIBT!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.