Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia

Acció contra La Tapa Andaluza en solidaritat amb les treballadores explotades

Publicat per dia 30 abril 2015 – 17:16Cap comentari | 227 views

Acció contra La Tapa Andaluza en solidaritat amb les treballadores explotades

Share to Google Plus

L’assemblea d’Arran Palma el vespre del 29 d’abril del 2015 ha duit a terme una acció enmarcada dins la campanya ‪#‎AbrilRoig‬, que ha consistit en aferrar una pancarta a “La Tapa Andaluza” per denunciar l’abús de l’empresari sobre els drets laborals de les seves treballadores.

Aquesta empresa ha estat denunciada pels contractes de 10 hores setmanals, quan en realitat feien14 hores diàries, per cap salari ni compensació en cas de baixa laboral, amenaçant d’acomiadar les treballadores per no establir vacances o per no rebre la quitança en finalitzar el seu treball. També denunciam les infraccions sanitàries i administratives (no escurar els plats, ús d’aliments càrnics caducats i recollits del fems, maltractament a les seves treballadores degut a la seva orientació sexual o problemes familiars, i violant la seva intimitat als mateixos espais dels seus establiments).

Les joves reivindicam els drets que hem perdut amb aquest sistema capitalista opresor, on ens condemnen a l’atur, a la precarietat, a la discriminació salarial per motius de gènere mentre la burgesia s’aprofita de la nostra força de treball per treure un benefici econòmic. Recordem que a Mallorca les joves patim la temporalitat de forma molt accentuada ja que l’hostaleria és un gran exponent de la nostra economia.

És per això que les joves no ens quedarem aturades davant qualsevol agressió que pateixi la classe treballadora, i estarem allà per asssenyalar totes les culpables que ens aboquen a la miseria.

Vos convidam a la manifestació unitària convocada per la CNT i la CGT a les 11:30 del dia 1 de maig (Diada de les treballadores) a la Plaça Espanya de Palma.

LES JOVES PLATAM CARA A L’ATUR I A LA PRECARIETAT

PASSAM DE LA INDEFENSIÓ A L’ATAC!

Arran Palma

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.