Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Estat espanyol i el Món, Publicació oberta

Xerrades Antirepressives a Catalunya

Publicat per dia 30 abril 2016 – 20:18Cap comentari | 208 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

 

La Dalla Obrera va tenir el gust de poder participar en les jornades antirepressives de Catalunya organitzades per la Plataforma de apoyo #detenidos27e amb la col·laboració de diferents col·lectius i organitzacions com Antifeixistes TarragonaGrup Antirepressiu Girona , Assemblea Llibertària Lleida https://absolucio3joveslleida.wordpress.com/ , Quatre Roses i el Bloc Estudiantil Anticapitalista

 El nostre ponent va realitzar una breu exposició sobre el feixisme a Espanya i de la seva activitat a Mallorca en els seus darrers anys. Va narrar també la seva experiència personal com a víctima d’un muntatge policial i la seva situació actual on s’enfronta a un segon judici i una petició fiscal de 3 anys de presó amb agreujant de reincidència per a defensar-se de l’atac d’un nazi-feixista a un Bar de Palma. També va fer un repàs del moviment antifeixista a Mallorca i la necessitat de fomentar un esperit d’unitat contra el feixisme i la repressió davant el fracàs organitzatiu del passat per culpa de la desunitat i actituds sectàries dels diferents col·lectius revolucionaris de Mallorca.

Després va presentar el projecte de la Dalla Obrera i la seva intenció de lluitar contra el capitalisme i tots els problemes que deriven d’aquest fomentant el poder popular a travès de la solidaritat i denúncia social.

Volem donar les gràcies al CSA Can Vies i al Casal Popular de Joves de Lleida que ho van fer possible cedint.nos l’espai a més de tothom que va tenir el gest solidari de participar en les jornades així com a totes les organitzacions participants.

A més de les jornades antirepressives vam participar en l’acte d’homenatge als caiguts antifeixistes organitzat pel Bloc Obrer Antifeixista de Barcelona on van llegir el seu manifest i ens van donar l’oportunitat de llegir el nostre comunicat sobre el 14 d’abril.

13072856_225002057869700_4798376381878184308_oFinalment es va realitzar una ofrena floral en honor als combatents antifeixistes i vam cantar units l’himne de la internacional.

També volem fer una breu introducció dels altres casos repressius que es van exposar a les diferents xerrades i feim una crida a la solidaritat amb tots ells.

13061969_225002214536351_4447699615626946512_nGrup Antirepressiu de Girona: Estan imputats per l’ocupació de la Cambra de comerç de Girona durant la vaga general del 14-N, motiu pel qual la ”justícia” portarà a judici a 8 participants de la vaga.

Quatre Roses: Són 4 detinguts en les detencions aleatòries que van tindre lloc arran de les protestes iniciades a partir del desallotjament de Can Vies al maig del 2014, en aquest cas la petició és de fins a 7 anys de presó.

Plataforma de Suport als Detinguts del 27G: L’estat va criminalitzar i il·legalitzar al Partit Marxista-Leninista (Reconstrucció Comunista) amb la clausura dels seus locals i amb 9 detencions a diferents territoris de l’estat espanyol i fins a 14 imputats per la seva solidaritat i internacionalisme amb el poble kurd. També van segrestar sota règim FIES durant 49 dies al seu secretari general. Encara no existeix petició fiscal però s’estima que si el judici no cau per falta de proves, s’enfrontarien a penes d’entre 20 i 30 anys de presó.

Els 3 de Lleida: La Presó de Lleida ha denunciat tres joves per la seva suposada implicació en actes de suport a persones preses que denunciaven abusos dins la presó de Lleida. Els demanen a dos d’ells 5 anys i 6 mesos de presó i a l’altre 3 anys, i una multa de més de 20000€ pels delictes d’obstrucció a la justícia i amenaces.

Antifeixistes Tarragona: Un membre d’Antifeixistes Tarragona és sancionat junt dues persones més per delicte d’odi i de racisme amb multes de 3001 € durant un partit de la copa del rei que enfrontava al València contra el Nàstic per cantar l’himne dels segadors i portar una estelada.

CONTRA LA SEVA REPRESSIÓ LA NOSTRA SOLIDARITAT!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.