Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Estat espanyol i el Món, Lluita de carrer i acció directa

Ocupar el Congrés dels Diputats el 25 de setembre?

Publicat per dia 23 juliol 2012 – 9:17Cap comentari | 247 views

Ocupar el Congrés dels Diputats el 25 de setembre?

Share to Google Plus

Des de fa dies està circulant amb força per les xarxes socials una convocatòria clara i rotunda: ocupar el Congrés i els seus voltants i romandre allà fins aconseguir forçar la dissolució de les Corts i l’inici d’un procés constituent en què es redacti una nova Constitució. Aquesta és, en resum, la proposta d’aquest moviment que s’ha autoproclamat “la marea destituyente” o, simplement, el moviment #OcupaElCongrés. Des de la convocatòria es fa una crida a la participació, ja sigui a títol individual, o mitjançant assemblees, plataformes o col·lectius.

Aquesta iniciativa ha desencadenat un intens debat a la xarxa entre aquelles persones que interpreten la crida en tota la seva literalitat (ocupar físicament el Congrés) i aquelles altres que ho consideren una cosa simbòlica i entenen que es tracta de manifestar-se envoltant el Congrés i romandre allà de manera infefinida.

Sigui com sigui, és cert que des de Mallorca ja hi ha persones que han decidit afegir-se a la convocatòria i viatjaran a Madrid per participar activament en la jornada del “25S”. Això en un mes de setembre que s’albira calent per diversos motius: finalització de les vacances (qui en tengui), inici d’un curs escolar marcat per les retallades i les protestes, la més que probable empitjorament de la situació econòmica i possibilitats molt reals d’un rescat, entrada en vigor de la pujada de l’IVA i, sobretot, perquè es parla obertament de convocatòries de vaga de cara al setembre.

La convocatòria ja avança algunes de les propostes per les quals es vol batallar: una auditoria del deute públic, la reforma de la llei electoral, repartiment del treball, paralització dels desnonaments, una reforma fiscal justa o la implantació de la renda bàsica de ciutadania, entre d’altres propostes. Aquests són alguns dels vídeos en què es dóna a conèixer la iniciativa:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.