Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Estat espanyol i el Món, Memòria històrica, Publicació oberta

[Manifest] Honor i Glòria als combatents!

Publicat per dia 15 abril 2016 – 11:55Cap comentari | 274 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

13029429_217980998571806_5688245647107218236_o1Avui es compleix el 85 aniversari de la instauració de la segona república, una data que sens dubte marca una època històrica d’Espanya d’acumulació de forces del poder popular i de progrés social per a la classe obrera.

Arran aquest progrés la reacció burgesa es va organitzar i va dur a terme un cop d’estat feixista davant el govern del Front Popular de 1936.

Es calcula que només entre 1936 i 1942 prop de 2300 persones foren assassinades per la repressió feixista de la guerra civil i unes cent mil més a conseqüència de la dictadura franquista de la mà de la burgesia reaccionaria i assassina, representada per aquesta.

Avui recollim la llavor dels seus crims, però sobretot, recollim la lluita de tots els nostres caiguts.

És vital recordar que el feixisme és l’eina més violenta del capitalisme, del mateix capital financer terrorista, que ajusta comptes amb la classe obrera i tots els sectors populars i revolucionaris, contra tots els pobles oprimits que lluiten envers l’imperialisme. Clar exemple d’aquesta situació és la que vam viure a Espanya amb el cop d’estat contra el govern del front popular al 1936 i la que viu actualment el poble kurd que està duguen a terme una revolució davant totes les amenaces feixistes que l’envolten. Hem de defensar la seva lluita com van defensar la nostra les brigades internacionals que van venir a Espanya a lluitar colze a colze amb els combatents antifeixistes per les nostres llibertats.

Assenyalem que el feixisme no és alguna cosa del passat, sinó que és ben present en l’actualitat gràcies a molts partits polítics que deixen que continuïn actuant amb màniga ampla, donant vida fins i tot als seus símbols i monuments com la Feixina que representen tot un atemptat contra la memòria de les víctimes. Per això des de la Dalla Obrera anunciem que prendrem part activa en fer Mallorca neta de qualsevol representació feixista tant del present com del passat. Confiem aquesta tasca única i plenament a les organitzacions revolucionàries obreres i populars i no a les institucions burgeses, que es mostren febles davant els partits nazi-feixistes que haurien de ser il·legalitzats.

A més denunciem la total connivència i permissivitat amb el feixisme per part dels aparells de l’estat; tant judicials, com polítics i policials, que els empara’n constantment mentre que es criminalitza a l’antifeixisme per defensar-se als violents atacs dels elements nazi-feixistes. Així hem lamentat com han caigut lluitant amb total injustícia companys com Lucrecia Pérez, Guillem Agulló, Carlos Palomino o Jimmy entre tants d’altres.

Espanya a estat víctima de l’estafa franquista de la mal nomenada transició política, on els aparells de l’estat van seguir plegats dels mateixos feixistes d’abans, convertits ara en demòcrates de tota la vida. En definitiva van reformar amb èxit el sistema feixista per dotar.ho de les eines comunes d’una democràcia burgesa, sotmetent a la classe obrera en la més profunda alienació. No existeix cap reconciliació nacional, malgrat les claudicacions dels suposats revolucionaris d’aquell moment.

Vivim la crisi econòmica més gran de la història del capitalisme i amb ella una violenta agudització de la lluita de classes que és manifesta cada vegada amb més força a conseqüència de l’empitjorament i precarietat general de les condicions de vida de les classes populars. Han iniciat una àmplia ofensiva internacional davant el perill revolucionari del poble treballador. Es duen contra ell mesures excepcionals que reprimeixen les nostres llibertats democràtiques i agreugen la nostra repressió en tots els fronts.

En l’estat espanyol ho veiem reflectit davant l’imperialisme espanyol contra els pobles i nacions, l’enduriment del codi penal davant drets de manifestació amb la llei Mordassa, la reforma laboral, la privatització dels serveis més bàsics com la sanitat o la reforma de l’educació, la persecució sistemàtica de treballadors en vagues, la llei de partits amb centenars de presos polítics, els continus muntatges policials com el cas d’Alfon o d’Andrés Bódalo, la repressió als titellaires o el cas dels militants del PML(RC), reprimits i il·legalitzats pel seu coratge proletari i internacionalista etc.

És importantíssim prendre un paper actiu contra el capitalisme i la burgesia, sota els principis de la unitat i l’organització de la lluita de la classe obrera. No esperarem pacíficament la tornada del feixisme, plantarem cara als nostres barris i denunciarem a tots els seus col·laboradors i complisses, el feixisme és el pitjor enemic de la classe obrera i de tots els treballadors.

Lluitem doncs, avui com ahir, contra el feixisme de carrer i de saló, lluitem, pels caiguts del passat com els d’avui dia.

Morir pel poble és viure per sempre!

Honor i glòria als combatents!

Visca la lluita de la classe obrera!

14 d’abril de 2016

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.