Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Especulació, Estat espanyol i el Món, Lluita de carrer i acció directa, Opinió, Politiqueig, Publicació oberta

Gamonal: quan esclata la societat civil

Publicat per dia 20 gener 2014 – 20:59Cap comentari | 224 views

Gamonal: quan esclata  la societat civil

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

La lluita del barri de Gamonal no és tan sols pel tema del bulevard que a través d’uns contractes presumptament lliurats de manera irregular i a un constructor que va estar a la presó per corrupció pel mateix cas.

No, no van per aquí els tirs, la societat civil està més que farta, que les prioritats de segons quins governants siguin omplir-se les butxaques a costa dels impostos que si o si hem de pagar els ciutadans.

La cirera que ha tret a la gent al carrer ha estat aquesta obra innecessària i que a més perjudicarà als veïnats del barri. Per aquestes macro obra hi ha doblers suficients i la guarderia del barri està tancada per falta de doblers diuen. Ja no es poden aguantar més contradiccions i la població se n’està afartant.

L’efecte dominó ha estat als carrers, a moltes ciutats manifestacions  per donar suport a la lluita d’aquest barri.

Estan retallant doblers a serveis molt necessaris amb l’excusa de la crisi, i en canvi surten doblers, en  quantitats aberrants per a seguir especulant, per donar beneficis d’amics adeptes al règim.

La manipulació que s’ha fet amb la informació sobre la lluita del barri de Gamonal ja no ens ha d’espantar, és la que habitualment s’emprà per a criminalitzar les protestes al carrer. Empren tots els mitjans de comunicació al seu abast, perquè l’opinió publica ho condemni: Grups organitzats “violents i incontrolats” com la trama conspiradora quan els hi rota, recordant el “contubernio judeo-masonico i marxista” que el seu alliçonador el “caudillo de las españas” sovint  emprava.

Sembla que la  “reserva espiritual de occidente” comença a tenir els dallonses plens i que ja no vol aguantar més a un esbart de dèspotes que empren la suposada  democràcia, per situar-se a les cotes de poder que els hi permeten folrar-se el ronyó i fer-se multimilionaris en poc temps. Un trampolí que a alguns no els hi surten bé, i acaben parant al “Hotel las rejas”, quan la justícia no ha estat torpedinada, per part de l’executiu a través d’indults més que, presumptament sospitosos.

Dels detinguts a Gamonal, la gran majoria eren burgalesos de tota la vida, no “violents i incontrolats” com ens han venut per la premsa, adepta  al règim.

Que hi havia infiltrats, perquè també fessin actes violents, això  ve d’antic. Tots els règims dictatorials ho han fet per poder “justificar” la posterior repressió.

Ens trobam vivint en una dictadura encoberta, on s’emprà la legislació per intentar avortar les protestes ciutadanes. On per defensar els teus drets davant la justícia, es fa quasi impossible arrel de les taxes que es varen aprovar amb la llei Gallardon. Ens volen collar per tots els costats, i difondre de manera fefaent el missatge de por que és el més emprat en contra de la llibertat d’expressió .

S’omplen la boca de la Constitució Espanyola de 1978 i se la passen dia si i dia també per l’entrefolre, menys quan els interessa, que pacten el PPSOE, per afavorir al món financer.  

Recordant una cançó de Maria del Mar Bonet: Què volen aquesta gent? , realment que volen? Ens estan posant a prova, per  veure fins quan som capaços de patir sense esclatar ?  Ens estem convertint en un laboratori de proves i  si funciona portar la mateixa tàctica repressiva a altres països?

Qui són realment els violents? Per què no es parla de crispació, de terrorisme d’estat, de com ens estan robant diàriament uns drets aconseguits per generacions amb anys de lluita?

A més d’inoperants, ineptes i inútils, estem governats per un esbart de dèspotes.

Ja sé que aquest article és de pinyol vermell i de tant en tant és més que necessari i bo per la salut física i mental, emprà les paraules com armes llançadores.

 Quan els governants, ja no s’atreveixen a sortir al carrer a no esser que vagin  custodiats per guardaespatlles. Que l’única manera d’imposar les seves lleis arbitràries, és afuant els seus cans de bou. Quan detenen, empresonen i reprimeixen els que estem en contra de les seves aberracions. El moment és molt perillós.

Vaig veure una imatge que ho sintetitza. Els Bombers tragueren una guillotina i en el cistell entre altres cares, hi havia la d’en Rajoy. Són responsables de la  situació de crispació social que han creat.  

Gamonal és un exemple. Ha assolit un èxit, tot i que la lluita no s’atura.

Josep Bonnín

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.