Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig, Publicació oberta, Sóller

De la corrupció irrespirable i la manca d’honorabilitat

Publicat per dia 21 juliol 2013 – 9:45Cap comentari | 224 views
Share to Google Plus

sobrerajoy

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Després d’una setmana bastant feixuga en relació al tema polític, que està a punt d’acabar, on el Cas Barcenas, les seves declaracions, els sms que presumptament poden inculpar a en Rajoy, la comptabilitat B del PP, els cobraments de sobresous, Barcenas dixit. Que un jutge demana a la Fiscalia Anticorrupció si cal citar Rajoy com a testimoni; tal volta vagi com a testimoni i surti d’allà imputat? Tot pot ocorre. Els exabruptes de na Dolores de Cospedal, que callada està més guapa ben igual que n’Alícia Sanchez-Camacho, heroïna de “La Camarga” i protagonista del serial de “Método 3”; i un nou capítol de l’afer, amb la imputació de la gerent de PSC…

I per la cirera pel pastís, en García-Margallo, diu estant a Palma que “En Rajoy compareixerà com i quan trobi oportú”, la realitat és que volia dir “En Rajoy compareixerà quan li passi pels dallonses i el mal no sigui massa gran”. Punyetes de manipular les paraules.

Un vol posar-se a escriure i no emprar la paraula, que ha llegit per pa i per sal: Corrupció a tots els nivells, però no li queda més remei que fer-ho.

Està arribant una flaire de podrit que no puc amb ella, el mateix temps que un gran concurs polític de personatges patètics, mostrant a destre i sinistre, uns dots d’ineptitud, inoperància, manca d’ètica i moral.

Aquesta nit més fosca de la “demo-cleptocràcia” està ofegant a la persones mínimament sensibles, pel seu barroerisme. Sempre presumptament, sembla que estam governats per grups organitzats per a delinquir i hem deman si realment val la pena escriure sobre ells o és una gran pèrdua de temps i inoperant.

Sobresurten personatges que no tenen la més mínima ètica i sobresurten emparats amb manipulacions, mentides, falsedats i presumptes delictes molt greus.

Per si no mancava dos rals pel duro, la justícia d’Uruguai , obri investigacions a en Barcenas i ho fa un jutjat especialitzat en crim organitzat. O sigui que inclusiu això s’exporta.

Cada dia n’hi ha de noves i no gaire netes.

Pot estar el sistema a punt de fer un gran esclafit i anar-se tot en orris? Hi ha moments en que un pensa que si.

Quan pens amb tot l’esforç que s’arribà a fer per combatre la Dictadura Franquista –que fa no res ha fet anys del cop d’estat- i ara mateix haver arribat fins o on estem; vos puc assegurar que se’m revincla l’esperit i m’omple d’una basarda i oi que de cada dia és més difícil de suportar.

Aquí a Sóller es pot percebre un gran malestar pel tema del pagament de l’IBI (Contribució urbana i rural) i el seu increment absurd que s’ha executat a la perfecció per l’actual Consistori.

El batlle Carlos Simarro i sempre presumptament, aconseguirà arruïnar a molts ciutadans i ciutadanes solleriques; ja que a mida que va pujant el valor cadastral en trams progressius del 10% anual fins el 2020, on es tributarà per valor de preu de mercat, però de mercat quan estava a l’alça i no baixa la quota impositiva; any rere any es farà inassolible el pagar l’impost ; incloent els que el votaren, que també deuen estar prou satisfets.

La pressió fiscal a tots els nivells es fa insuportable; rebuts de fems dels més cars de Mallorca, tarifes d’aigua i electricitat dos reals del mateix que ho han acabat d’arrodonir amb la pujada de l’IVA al 21% i tot un altre grapat de censals, que està fent la Vall com un dels pobles més cars de Mallorca.

I ja no parlem del censal del peatge del Túnel, un dels més cars d’Europa i amb un deute a tots els sollerics i solleriques de quasi tres milions d’euros. 

Pujar a Sóller amb un cotxet són prop de deu euros d’anada i tornada. Pas a les quasi mil set-cents pessetes enyorades. El preu d’un menú a segons quins llocs.

L’ambient enrarit i la crispació per les converses que estic escoltant pels carrers és present a la Vall i s’estan dient unes veritats i queixes, sense manies que fa estona no les sentia.

De tant en tant, una alegria i és que d’aquí uns quatre mesos serem padrí i padrina, respectivament, d’un nin. Primer net sulleric.

I com fa una calor que fa prou difícil escriure, per avui tanc la paradeta i que desfruiteu del que queda d’estiu.

Josep Bonnín

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.