Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Estat espanyol i el Món, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Crònica] Tots els dies són 8 de Març!

Publicat per dia 10 març 2014 – 12:37Cap comentari | 216 views
Share to Google Plus

IB

El passat dissabte dia 8 de març va sortir la lluita feminista, una vegada més, al carrer per lluitar pels drets de les dones, cap cop més amenaçats per l’Estat, el patriarcat, el capitalisme i l’Església. Així, sota el lema “Lluitam pels nostres drets. Contraatac feminista!” la mobilització fou més visible que mai, ja que els càntics es donaren de ben matí i amb tots els comerços del centre oberts.

La manifestació començà a la plaça d’Espanya i els feminismes recorren tot el centre de Palma fins arribar a la plaça de Santa Catalina. Els lemes de les pancartes feien incidència en el caràcter heterogeni de la lluita, en el qual radica la força feminista, ja que algunes emfatitzaven en la forta presència del patriarcat que oprimeix a totes les dones per igual, mentre que d’altres reiteraven l’aliança criminal del patriarcat i el capitalisme, introduint així la variable de classe. De la mateixa manera, la defensa dels drets sexuals i reproductius, amenaçats de mort amb la nova llei que prohibeix l’avortament, també foren més visibles que mai ja que seran defensats a tots els nivells i davant totes les institucions.

Per la seva banda, cal destacar que la manifestació fou molt combativa i els lemes i les cançons no es deixaren de sentir. Per tant, foren constants expressions com “Alerta, alerta, alerta que camina la lluita feminista per les vies mallorquines” o “Visca, visca, visca la lluita feminista”. De la mateixa manera, les detencions de feministes de les passades setmanes per dur a terme una acció contra la Lley Gallardón a una església de Sant Miquel també foren condemnades per la força i la pressió que exerceix el bisbat a l’hora d’acusar i reprimir a les activistes. Així, tota la manifestació vibrava quan es cantà “Anem a cremar la conferència episcopal per masclista i patriarcal!”.

Tota la mobilització va convergir a la Plaça Porta Santa Catalina allà on esperava un vermut i un piscolabis vegetarià i solidari, els beneficis del qual van destinats a la caixa de resistència per autogestionar i combatre la repressió de l’Estat i l’Església, cada cop més forta, contra la lluita feminista mallorquina, la qual cada cop va creixent i fent-se més forta. De la mateixa manera, a la mateixa plaça, els tres col·lectius convocants (Feministes en Acció, Dret a Decidir i Assemblea Antipatriarcal) llegiren el seus manifests, posant punt i final a una diada combativa contra tots els atacs que reben les dones i els feminismes.

Així, el 8 de Març és un dia de lluita i de visibilització, però tots els dies són feministes i cal lluitar per tombar dos sistemes que esclavitzen a la dona a tots els nivells. No tenim por! La revolució serà feminista o no serà!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.