Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta, Sa Pobla

[Crònica] Es concentra a Sa Pobla un grup de persones per exigir una república popular

Publicat per dia 2 juny 2014 – 22:064 Comentaris | 443 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Avui,  2 de juny del 2014, quedarà enmarcat en la memoria col·lectiva com el dia que abdicà el rei Joan Carles. No obstant aquesta abdicació anava lligada a una cessió del tron cap al seu fill Felip. És aquí on ha sorgit la resposta popular i s’han convocat una sèrie de concentracions arreu de l’Estat Espanyol.

IMG-20140602-WA0034Sa Pobla, com altres pobles de Mallorca, no ha estat diferent. Una sèrie de joves ha convocat mitjançant les xarxes socials una concentració davant l’Ajuntament degut als esdeveniments. Han aconseguit reunir una trentena de persones que reivindicaven el final de la monarquia i el camí cap a la República.

Aquesta ha estat la primera reivindicació per part del poble per la lluita cap al final de la dinastia dels Borbons. No obstant, la Constitució del 78 legitima el canvi de monarca sense haver de passar per un referèndum (tal com exigiría un país democràtic) per tal de si el poble elegeix continuar amb la monarquia o avançar cap a la República. Només la resposta popular pot legitimar aquest canvi. Està en les nostres mans construir la societat que volem.

Per la República, el Socialisme i el Feminisme.

IMG-20140602-WA0038

4 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.